Willem II ruim 7,5 uur zonder goal in De Galgenwaard

In de aanloop naar de twaalfde speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan FC Utrecht en Willem II tegenover elkaar in De Galgenwaard.

Willem II ruim 7,5 uur zonder goal in De Galgenwaard

FC UTRECHT - WILLEM II

FC Utrecht staat op 33 punten na negentien duels, de beste prestatie sinds twintig jaar. In het seizoen 1992/93 presteerden de Domstedelingen precies ook zo goed (19-33).

Willem II heeft dit seizoen nog geen uitwedstrijd gewonnen (G4, V5).

Willem II kreeg in negentien competitiewedstrijden al 39 doelpunten te verwerken.

De Tilburgers komen in uitwedstrijden moeilijk tot scoren (slechts vier treffers). Alleen VVV-Venlo heeft hetzelfde lage aantal.

Willem II nam dit seizoen de minste hoekschoppen in de Eredivisie: 75.

Willem II won voor het laatst op 16 april 2006 (1-4) uit bij FC Utrecht. De vijf onderlinge ontmoetingen in De Galgenwaard daarna werden alle door de thuisploeg gewonnen.

In geen van die wedstrijden wisten de Brabanders te scoren. Uitgedrukt in tijd wachten ze al ruim 7,5 uur (456 minuten) op een treffer in De Galgenwaard.

In de laatste dertien wedstrijden tegen Willem II scoorde FC Utrecht minimaal één keer.

FC Utrecht verloor zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie tegen NEC (2-0) op 24 november van het vorig jaar. De vijf wedstrijden daarna gingen niet verloren. In de laatste twee wedstrijden (Ajax en FC Groningen) hield de ploeg van Jan Wouters de nul.

Willem II wacht inmiddels al 37 uitwedstrijden op een zege in de Eredivisie. De laatste was op 1 november 2009 toen RKC Waalwijk met 1-0 werd verslagen <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren & Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's