FC Dordrecht blijft lijstaanvoerder in de Jupiler League

FC Dordrecht is ook na de vijfde speelronde in de Jupiler League nog de koploper. Vrijdagavond werd een volledig programma afgewerkt en won de koploper van Jong PSV.

FC Dordrecht - Jong PSV 2-0
Na vier duels was Dordrecht nog zonder nederlaag. Die kwam er ook vrijdag niet. Door een goal van Andreas Luckermans halverwege het eerste bedrijf ging de thuisploeg met een voorsprong de rust in.

Na een uur spelen liet Paul Gladon dé kans op de 2-0 liggen. Hij miste een strafschop. Omdat de Brabanders in de slotfase met tien man, Thomas Horsten werd voorafgaand aan de strafschop weggestuurd, de gelijkmaker niet meer konden forceren en Erixon Danso de eindstand op 2-0 bepaalde is Dordrecht met dertien punten uit vijf duels de koploper.

MVV Maastricht - VVV-Venlo 1-3
De Limburgse derby werd een prooi voor de Venlonaren, die in de tweede helft Prince Rajcomar en FC Utrecht-huurling Leon de Kogel (bij zijn debuut) de winst zagen veiligstellen. In het eerste bedrijf was VVV door Yuki Otsu op voorsprong gekomen. Sven Braken maakte drie minuten na het openingsdoelpunt nog wel de 1-1, maar moest lijdzaam toezien hoe VVV uiteindelijk zou winnen. De Venlonaren hebben na vanavond tien punten. MVV blijft op zes steken.

Almere City FC - Telstar 1-1
Voor het duel van vanavond was Telstar verrassenderwijs de grootste concurrent van Dordrecht. Op bezoek bij laagvlieger Almere City FC werd die status evenwel nauwelijks kracht bijgezet. Door het doelpunt van Fabian Serrarens werd lang tegen een achterstand aangekeken. Toine van Huizen redde in de negentigste minuut een punt. Telstar heeft nu tien punten.

Jong Ajax - Jong FC Twente 2-1
Het treffen tussen de twee beloftenploegen eindigde in een Amsterdamse overwinning. Vincent Vermeij was na 38 minuten de maker van het openingsdoelpunt. Ajax hield de voorsprong met tien man vast. Joeri de Kamps moest al na 52 minuten vertrekken met zijn tweede gele kaart, maar de Tukkers konden de man-meer-situatie niet omzetten in treffers.

Boban Lazic nam na ruim een uur zelfs het laatste restje twijfel weg met de 2-0. Cas Peters zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer, maar die kwam te laat voor een échte opleving. Nikcy Kuiper kreeg namens FC Twente in de slotfase ook zijn tweede gele kaart. Beide ploegen staan daardoor nu op zeven punten.

Willem II - FC Volendam 2-0
Ruud Boymans was de gevierde man voor de Tilburgers. Met twee treffers, waarvan een benutte penalty, voerde hij Willem II langs FC Volendam. Omdat de zege in de tweede helft geen moment in gevaar kwam heeft Willem II nu tien punten. Volendam moet het doen met zeven punten.

Achilles '29 - Helmond Sport 2-3
In eigen huis leek Achilles op zoek naar de eerste profzege ooit. Via goals van Jop van Steen en een benutte strafschop van Freek Thoone was immers de 0-2 achterstand (twee goals Davy Brouwers) weggepoetst. Toen Ferry de Regt in navolging van Koen Weuts bij Helmond ook nog een rode kaart kreeg, leek een overwinning binnen handbereik. Tegen negen man verloor Achilles evenwel nog door een goal van Serhat Koç. Achilles staat zo nog altijd maar op een puntje en is hekkensluiter. Helmond heeft vier punten meer.