Sterk De Graafschap bezorgt Jong PSV eerste nederlaag

Jong PSV heeft zijn eerste nederlaag geleden in de Jupiler League. Op bezoek bij De Graafschap ging het elftal van trainer Darije Kalezic met 3-0 onderuit.

De thuisploeg nam al na negen minuten de leiding. Jerry van Ewijk schoot een volley, via de onderkant van de lat, in het doel. Voor de rust kreeg de Poolse aanvaller Piotr Parzyszek (foto) de kans om de stand naar 2-0 te tillen, maar zijn inzet strandde op de lat.

In de tweede helft was hij wel trefzeker. Met een kopbal bracht Parzyszek de stand op 2-0. De spits van de Doertinchemmers bepaalde al na een uur de eindstand op 3-0, met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. In de blessuretijd kregen de PSV-ers Mohamed Rayhi (stevig inkomen) en Geraldo Antonio (natrappen) nog een rode kaart.

Na twee gelijke spelen en een 4-0 zege op FC Oss was het voor Jong PSV de eerste nederlaag in de Jupiler League. Het elftal van Kalezic, die zijn oude ploeg trof, heeft nu vijf punten uit vier wedstrijden. De Graafschap staat na vier duels op zeven punten, drie punten achter koploper FC Dordrecht.