Dordrecht blijft met negen man aan kop, Jong Ajax slordig

FC Dordrecht heeft vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC de koppositie in de Jupiler League gehandhaafd ondanks twee rode kaarten. MVV Maastricht won eveneens. De Limburgers waren te sterk voor het slordige Jong Ajax.

Dordrecht blijft met negen man aan kop, Jong Ajax slordig

FC Dordrecht – Almere City FC 2-1
FC Dordrecht leek een makkelijke avond te gaan beleven in het eigen GN Bouw Stadion. Na 32 minuten stond de ploeg van trainer Harry van den Ham op een 2-0 voorsprong dankzij goals van Erixon Danso en Giovanni Korte, maar kreeg het in de tweede helft toch nog moeilijk.

Almere City leverde daar met een tegentreffer van Mike Busse een grote bijdrage aan en mocht in het laatste halfuur zelfs nog hopen op meer door twee rode kaarten aan de kant van Dordrecht. Dat Jeffry Fortes en Obi Onyeike van het veld moesten veranderde echter niets meer aan de eindstand.

Na drie speelronden is Dordrecht zodoende nog de enige club in de Jupiler League met het volle pond achter de naam. De Schapenkoppen gaan met negen punten aan kop in de eerste divisie en weten nu al zeker dat ze ook aan het eind van het weekend nog lijstaanvoerder zijn.

MVV Maastricht – Jong Ajax 1-0
Na de 2-0 nederlaag bij FC Oss van vorige week vrijdag is Jong Ajax een week later op bezoek bij MVV Maastricht weer tegen een verliespartij aangelopen. De beloftenploeg van trainer Alfons Groenendijk kreeg als doelstelling mee om bovenin mee te doen in de Jupiler League, maar toonde zich in de Limburgse hoofdstad niet daadkrachtig genoeg.

Jong Ajax kreeg met name via Davy Klaassen legio kansen om MVV-doelman Bram Castro te passeren, maar slaagde daar niet in. MVV was wat dat betreft slagvaardiger, toen Bryan Smeets in de zeventigste minuut een strafschop benutte na een overtreding van Kenny Tete op Leroy Labylle. Namens de Amsterdammers hadden Vincent Vermeij en opnieuw Klaassen vervolgens nog de gelijkmaker in het vizier, maar ook zij misten.

MVV klopte daarmee opnieuw een van de dit seizoen tot de Jupiler League toegetreden reserve-elftallen. Afgelopen zaterdag ging Jong FC Twente ook al zonder punten naar huis na een bezoek aan De Geusselt. MVV staat nu tweede met zes punten, op drie punten van Dordrecht. Jong Ajax moet vooralsnog genoegen nemen met de twaalfde plaats.

Telstar – FC Eindhoven 3-0
FC Eindhoven had de achterstand op koploper Dordrecht op twee punten kunnen houden, maar ging vrijdagavond hard onderuit bij Telstar. Terrel Ondaan (twee treffers) en Toine van Huizen (één) zorgden ervoor dat de Velsenaren na de 3-2 van vorige week tegen FC Emmen opnieuw zegevierden in het eigen TATA Teel Stadion.

Vooralsnog legt Telstar daardoor beslag op de tweede plaats met evenveel punten als MVV Maastricht en drie punten minder dan koploper Dordrecht.

Overige uitslagen
Excelsior - Willem II 1-2
Helmond Sport- De Graafschap 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen