VVV verslaat Willem II, Jong Ajax verliest bij FC Oss

In de tweede speelronde van de Jupiler League heeft VVV-Venlo de topper tegen Willem II gewonnen. Jong Ajax ging onderuit op bezoek bij FC Oss.

VVV-Venlo - Willem II 2-0
Het duel tussen de twee gedegradeerde ploegen was bij vlagen eenrichtingsverkeer. VVV kreeg kans na kans, maar kon zichzelf verwijten dat het Willem II zo lang in leven hield. Vooral Prince Rajcomar had zijn vizier niet op scherp, maar op slag van rust zorgde Randy Wolters voor de verdiende voorsprong van de Limburgers.

In de tweede helft liet Willem II meer van zich zien, maar bleef de gelijkmaker uit. Bij aanvang van de blessuretijd was invaller Ricardo Ippel dicht bij 1-1, maar zijn inzet belandde op de lat. Kort daarop besliste Jules Reimerink de wedstrijd aan de andere kant door de tweede treffer van VVV voor zijn rekening te nemen.

FC Oss - Jong Ajax 2-0
Maandagavond startte Jong Ajax uitstekend aan het Jupiler League-avontuur door thuis met 2-0 te winnen van Telstar, maar vier dagen later gingen de Amsterdammers met dezelfde cijfers onderuit bij FC Oss. Wesley Deenen zette de thuisclub kort na rust op voorsprong en in de extra tijde maakte Danny van den Meiracker er nog 2-0 van.

Telstar - FC Emmen 3-2
Terell Ondaan was de grote uitblinker aan de kant van Telstar, dat zich uitstekend herstelde van de nederlaag in de eerste speelronde. De aanvaller scoorde twee keer tegen FC Emmen en leverde daarmee een grote bijdrage aan de 3-2 thuiszege.