Jong Ajax en Jong Twente zegevieren in Jupiler League

Jong Ajax en Jong FC Twente zijn met een zege begonnen aan de Jupiler League. De reserveteams, die dit seizoen voor het eerst toe zijn getreden tot de Jupiler League, wonnen respectievelijk van Telstar en FC Oss.

Jong Ajax en Jong Twente zegevieren in Jupiler League

Jong Ajax – Telstar 2-0De Amsterdammers lijken in de Jupiler League serieus een gooi te mogen doen naar een plek in de top. De ploeg van trainer Fons Groenendijk bestond uit de nodige spelers die al ervaring in de hoofdmacht hebben.

Zo stond Jasper Cillessen op doel en maakten onder anderen Thulani Serero, Danny Hoesen (foto) en Davy Klaassen hun opwachting. Hoesen was na ruim een half uur dicht bij het openingsdoelpunt, zijn schot spatte uiteen op de lat. Even later was het Lucas Andersen die de score openbrak. Hij verschafte zich met een goede kapbeweging de nodige ruimte en schoot met links raak.

Na de eerste helft in de Amsterdam Arena, die overigens werd onderbroken door een ingelaste drinkpauze terwijl het nota bene flink regende, was het Andersen die in de tweede helft al snel de marge vergrootte. Na een knappe actie van Lesley de Sa tekende de Deen voor zijn tweede goal.

De ruim 4500 toeschouwers zagen hoe het ondanks de nodige kansen voor Ajax bij 2-0 bleef. Ajax speelde eenmalig in de Arena omdat de verbouwing op De Toekomst nog niet af was. Daar zal Jong Ajax in het vervolg de competitieduels afwerken. De ploeg van Groenendijk kan overigens niet promoveren naar de Eredivisie. Dat geldt ook voor Jong PSV en Jong FC Twente.

Jong FC Twente – FC Oss 3-0Al na zeven minuten zat Twente op rozen. In de met ruim veertienhonderd toeschouwers gevulde Grolsch Veste zorgde Nils Röseler al na vijf minuten voor het openingsdoelpunt. Felitciano Zschusschen was twee minuten later met een afstandsschot verantwoordelijk voor de 2-0.

Diezelfde Zschusschen bepaalde halverwege de tweede helft met een harde knal de eindstand op 3-0. Zo voegen Jong Ajax en Jong FC Twente zich bij FC Dordrecht, Fortuna Sittard en FC Volendam, die eerder deze eerste speelronde al wonnen. Jong PSV begon aan de Jupiler League met een gelijkspel bij Sparta Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen