FC Dordrecht koploper, De Graafschap herpakt zich thuis

FC Dordrecht heeft een overtuigende overwinning geboekt op bezoek bij Achilles '29, terwijl De Graafschap thuis te sterk was voor Almere City FC. Jong FC Twente ging voor het eerst onderuit in de Jupiler League.

De Graafschap - Almere City FC 1-0
Na de valste start van het seizoen heeft De Graafschap zich thuis tegen Almere City FC enigszins hersteld. De ploeg van trainer Pieter Huistra verloor tijdens de eerste speelronde met 2-0 bij Fortuna Sittard, maar was zaterdag in eigen huis met 1-0 te sterk voor de club uit Flevoland. Jordan Garcia Calvete maakte in de 26ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

Achilles '29 - FC Dordrecht 1-4
FC Dordrecht is uitstekend gestart aan het seizoen, want na de 2-1 thuiszege op MVV Maastricht vorige week wonnen De Schapenkoppen in de tweede speelronde op bezoek bij nieuwkomer Achilles '29. Erixon Danso was met twee doelpunten de grote uitblinker op Sportpark De Heikant en zorgde ervoor dat FC Dordrecht na twee duels koploper is in de Jupiler League.

MVV Maastricht - Jong FC Twente 1-0
Jong FC Twente was na de eerste speelronde nog koploper, maar had in het uitduel met MVV Maastricht weinig te vertellen. De ploeg van trainer Jan Zoutman mocht van geluk spreken dat het slechts 1-0 bleef, door een doelpunt van Tom Van Hyfte in de dertiende minuut. Overigens was de wedstrijd op dat moment al even stilgelegd door scheidsrechter Edwin van de Graaf, aangezien MVV-fans van buiten het stadion rookbommen naar binnen gooide.