Jong PSV tegen FC Oss eenvoudig naar eerste overwinning

Jong PSV heeft maandagavond tegen FC Oss de eerste overwinning in de Jupiler League geboekt. In een uitgestorven Jan Louwers Stadion, het onderkomen van FC Eindhoven, hadden de jeugdige Eindhovenaren geen enkele moeite de Brabantse buur te verslaan: 4-0.

Jong PSV begon sterk tegen Oss. Na de gelijke spelen tegen de Rotterdamse clubs Sparta Rotterdam (2-2) en Excelsior (1-1) was de beloftenploeg van trainer Darije Kalezic er overduidelijk alles aan gelegen te winnen van Oss.

Nadat Richard Horsten in de tweede minuut al de paal had geraakt, vond aanvoerder Menno Koch acht minuten later wel het doel. Uit een hoekschop van Peter van Ooijen tikte de negentienjarige verdediger zijn tweede treffer van het seizoen tegen de touwen.

Na rust liep PSV eenvoudig uit naar een ruime zege. Geraldo Alberto Antonio profiteerde in de 54ste minuut van een misverstand in de Oss-defensie, terwijl Koch zes minuten later een strafschop benutte nadat Lorenzo Piqué een overtreding had begaan waar hij een rode kaart voor kreeg. Invaller Alexander Jakobson bepaalde de eindstand vier minuten voor tijd op 4-0.

Na drie speelronden staat Jong PSV daardoor op de zesde plaats met vijf punten, vier punten minder dan koploper FC Dordrecht. FC Oss is vijftiende met drie punten.