Jong FC Twente na benauwde winst op Achilles in de topdrie

Achilles '29 wacht nog altijd op de eerste overwinning in het betaalde voetbal. De uit de Topklasse gepromoveerde club leek zondagmiddag op weg naar de eerste winstpartij, maar verslikte zich uiteindelijk in Jong FC Twente: 2-3.

Met nog veertien minuten op de klok keek de beloftenploeg van FC Twente tegen een 2-1 achterstand aan. Waar Cas Peters voor rust de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam, zette de aanvaller in de tweede helft de gelijkmaker op het bord. En daar bleef het niet bij voor het team van trainer Jan Zoutman.

In de slotfase van de wedstrijd was het de Duitser Mirco Born die de eindstand bepaalde in Groesbeek. De centrumspits van Jong FC Twente kroonde zich daarmee tot matchwinner en liet de voormalige amateurclub voor de tweede keer dit seizoen achter met lege handen.

Binnen een half uur stond de ploeg van trainer François Gesthuizen al op een 2-0 voorsprong. Waar Frank Hol na drie minuten de score opende namens de thuisploeg, mocht Freek Thone even later vanaf elf meter aanleggen om de marge op twee te zetten.

Mede door de overwinning van Jong FC Twente op Achilles bezetten de Tukkers de derde plaats in de Jupiler League achter FC Volendam en koploper FC Dordrecht. Achilles '29 staat na drie speelronden op de voorlaatste plaats met slechts één punt. Alleen Almere City presteerde tot dusver slechter. De club uit Almere verloor alle drie de duels.