Eerste puntenverlies in Jupiler League voor FC Dordrecht

Op bezoek bij Excelsior is FC Dordrecht in de vierde wedstrijd in de Jupiler League voor het eerst tegen averij aangelopen. Willem II versloeg in eigen huis Sparta Rotterdam.

Excelsior - FC Dordrecht 1-1
Na 28 minuten kwam Dordrecht nog wel op voorsprong in Kralingen. In de Rijnmondse derby opende verdediger Ismo Vorstermans de score. Lang bleef die voorsprong niet op het scorebord staan. Lars Hutten tekende vijf minuten na het openigsdoelpunt voor de gelijkmaker.

In het tweede bedrijf had Excelsior de grootste kans. Lars Veldwijk miste een strafschop, waardoor het bij 1-1 bleef. Dordrecht heeft na vier duels tien punten, terwijl Excelsior op drie punten staat. De Kralingers zijn nog wel altijd zonder zege.

Willem II - Sparta Rotterdam 3-0
In het duel tussen twee ploegen die geacht worden bovenin mee te draaien in de Jupiler League werd Ali Messaoud de gevierde man. Tien minuten voor de onderbreking was hij met een intikker trefzeker. Het goede voorbereidende werk was van Bruno Andrade.

In de tweede helft vergrootte Messaoud zijn feestje door ook de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Ruud Boymans tekende voor de eindstand. Willem II heeft na vanavond zeven punten, Sparta stelt licht teleur met vijf bijeen gesprokkelde punten.

VVV-Venlo - Helmond Sport 3-2
In Limburg stond Helmond Sport al heel snel op voorsprong. Na vier minuten opende Marc Koot de score. Dat was tevens de ruststand. Direct na de onderbreking werd het gelijk. Dave Nieskens werd de schlemiel van de avond. Zijn eigen goal zorgde voor evenwicht in Venlo: 1-1.

Tot overmaat van ramp voor Nieskens bezorgden Uche Nwofor en Travis Cooper VVV ook nog de overwinning. De aansluitingstreffer van Karim Bridji kwam te laat. De Limburgers hebben nu zeven punten, terwijl Helmond bleef steken op twee.