Europese duels, Bundesliga en Clásico gaan 'gewoon' door

Reacties

De Europese voetbalbond (UEFA) is vooralsnog niet van plan wedstrijden uit de Champions League of Europa League af te gelasten naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Parijs, Brussel en Hannover. Ook in Duitsland wordt er komend weekend gevoetbald, al treffen enkele clubs wel extra veiligheidsmaatregelen.

Europese duels, Bundesliga en Clásico gaan 'gewoon' door

De oefenwedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland in het Stade de France werd vrijdag opgeschrikt door aanslagen rondom het stadion. In de nasleep van de terreurdaden in Parijs ging er vanwege concrete dreiging een streep door het oefenduel tussen België en Spanje in het Koning Boudewijn Stadion en de vriendschappelijke wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Duitsland in Hannover.

'Alle wedstrijden gaan door zoals gepland', zegt de UEFA echter in een statement. 'De UEFA hanteert erg strikte regelgeving omtrent veiligheid rondom wedstrijden en werkt nauw samen met clubs en lokale autoriteiten om noodzakelijke maatregelen te treffen om de veiligheid van alle betrokkenen te garanderen. Het is aan de relevante instanties om te beslissen over bezoekende fans.'

Onlangs werd al bekend dat clubs in Frankrijk vooralsnog geen supporters zullen meenemen naar uitwedstrijden om de politie te ontlasten. De fans van FC Groningen zullen volgende week donderdag daarom ook niet afreizen naar Frankrijk voor de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille. Paris Saint-Germain gaat woensdag op bezoek bij Malmö FF, terwijl Olympique Lyon dinsdag bezoek krijgt van AA Gent.

Charlison Benschop en zijn ploeggenoten van Hannover 96 konden woensdag geen volledige training afwerken.
Charlison Benschop en zijn ploeggenoten van Hannover 96 konden woensdag geen volledige training afwerken.

In Duitsland echoot de afgelasting van het oefenduel van Oranje ook nog na. Hannover 96 besloot om woensdagmiddag niet te gaan trainen, omdat het 's avonds nog niet duidelijk was of de Duitse club alweer gebruik kon maken van de eigen kleedkamer. Clubs als Borussia Mönchengladbach (dat Hannover ontvangt) en 1. FC Köln hebben inmiddels al aangekondigd de veiligheidsmaatregelen aan te scherpen.

Desondanks hebben diverse clubbestuurders er bij de DFL (proftak van de Duitse bond) op aangedrongen dat de komende speelronde in de Bundesliga doorgang vindt. De DFL heeft dat inmiddels toegezegd. Ook de fans zeggen achter dat besluit te staan, terwijl de Duitse politie zegt dat het voetbal geen voornaam doel is van terrorisme. Vrijdag openen Hamburger SV en Borussia Dortmund de dertiende speelronde.

Clásico
Een dag later staan Real Madrid en Barcelona in de Spaanse hoofdstad tegenover elkaar in El Clásico. LFP-voorzitter Javier Tebas maakt zich geen enkele zorgen over de veiligheid in het Estadio Santiago Bernabéu. 'Als er ook maar enige twijfel is zullen we de wedstrijd afblazen, maar ik weet zeker dat we zaterdag geen problemen zullen hebben. Ik heb het volste vertrouwen in de politie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.