Wilmots en Del Bosque eensgezind over schrappen oefenduel

Reacties

De Belgische bondscoach Marc Wilmots en diens Spaanse collega Vicente del Bosque hebben begrip voor het besluit om hun oefenduel vanwege veiligheidsredenen te schrappen.

Wilmots en Del Bosque eensgezind over schrappen oefenduel

De beslissing is genomen vanwege het gevaar van een voortvluchtige terrorist, die vrijdag betrokken was bij de aanslagen in Parijs, waar op dat moment ook het oefenduel Frankrijk-Duitsland werd gespeeld. De Belgische autoriteiten vrezen dat de gezochte man wederom toeslaat en hebben daarom sterk geadviseerd de ontmoeting tussen België en Spanje van dinsdagavond in Brussel niet door te laten gaan. 'De beste keuze', aldus Wilmots.

'We zijn sportmannen en willen graag voetballen', legde hij uit aan de pers. 'Maar voetbal moet een feest zijn en dat moet ook zo blijven. Onder de huidige omstandigheden is het niet mogelijk om ervoor te zorgen dat het een feest is en daarom is besloten het duel te schrappen. Alle spelers gaan nu terug naar hun clubs.'

De Spaanse bondscoach Del Bosque sluit zich aan bij zijn collega. 'We hebben naar de wedstrijd uitgekeken, het was ons laatste duel van het jaar. Maar als het niet veilig is om te spelen, kan het niet', vertelde hij aan AS. De keuzeheer van La Roja liet daarnaast weten dat hij hoopt dat het EK van volgende zomer gewoon door kan gaan.

Wereldranglijst
Door het besluit om dinsdagavond niet te spelen, is België er wel van verzekerd dat het dit kalenderjaar afsluit als nummer één van de FIFA-ranking. Het land heeft momenteel 1.494 punten en kan niet meer worden bijgehaald door nummer twee Argentinië (1.456 punten), dat dinsdagavond tegen Colombia speelt in de WK-kwalificatiecyclus. Wanneer België gelijk zou spelen tegen Spanje of zou verliezen, had het nog ingehaald kunnen worden door de Zuid-Amerikanen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.