Wilmots liet Lukaku huiswerk maken tegen Italië

Reacties

Bondscoach Marc Wilmots heeft het oefenduel met Italië aangegrepen om Romelu Lukaku de fijne kneepjes van het spitsenvak te laten leren. De keuzeheer van België volgt de concurrentiestrijd voor de spitspositie bij het nationale elftal met interesse.

Wilmots liet Lukaku huiswerk maken tegen Italië

'Ik weet ook wel dat Lukaku het lastig heeft in de kleine ruimte', erkende Wilmots bij Het Nieuwsblad. 'Daarom heb ik hem tegen Italië opgesteld, zodat hij zou bijleren. Dan kunnen we dat daarna analyseren en hem proberen te verbeteren.'

Na ruim een uur verliet Lukaku het veld voor Michy Batshuayi, een spits die eveneens lerende is. 'In de tactische bespreking hadden we zeker vijf keer gezegd dat Batshuayi bij een invalbeurt de positie van Lukaku bij vrije trappen en corners moest overnemen. Hij was dat vergeten en de Italianen scoorden vervolgens bijna', blikte de bondscoach hoofdschuddend terug.

Even later luisterde de spits van Olympique Marseille zijn invalbeurt op met een doelpunt, zijn tweede in twee optredens voor de Rode Duivels. Het spel van Batshuayi stemde Wilmots tevreden. 'Ik heb met hem over tactische zaken gesproken en hij heeft dat opgepikt. Hij heeft het laatste halfuur geen enkele bal verloren, dat is wat ik wil. Ik heb Marseille tegen Lille gezien en daar verloor hij acht van de tien ballen.'

Christian Benteke lijkt de volgende aanvaller te worden die mag solliciteren naar de spitspositie bij België. Wilmots gaf eerder aan alle vier zijn spitsen aan het werk te willen zien tegen Italië (3-1 winst) en Spanje. Gezien de enkelblessure van Laurent Depoitre is de kans groot dat Benteke dinsdagavond een basisplaats krijgt in de oefenwedstrijd tegen de Spanjaarden. Eden Hazard is waarschijnlijk niet van de partij, hij kampt met een verkoudheid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.