Wilmots stuurt Kompany nu wel terug naar Manchester

Reacties

Bondscoach Marc Wilmots heeft Vincent Kompany teruggestuurd naar Manchester City, nadat de Belgische verdediger zich geblesseerd had gemeld bij de nationale ploeg.

Wilmots stuurt Kompany nu wel terug naar Manchester

Kompany liep zondag een kuitblessure op in het competitieduel met Aston Villa (0-0). Als gevolg daarvan trainde de aanvoerder van City en België niet volledig mee met de ploeg van Wilmots, die daarop besloot de 29-jarige mandekker niet te gebruiken in de aankomende oefeninterlands tegen Italië en Spanje.

Dat zal manager Manuel Pellegrini tevreden stemmen, want de Chileense coach kreeg zijn defensieleider in september geblesseerd terug. Zonder in de tussentijd één wedstrijd voor City te hebben gespeeld, kwam Kompany een maand na het oplopen van zijn kuitkwetsuur wél in actie in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Israël.

Volgens Wilmots was dat in lijn met de afspraak. 'We deden exact wat we moesten doen. In dit geval hadden de speler en de manager besloten dat een uur spelen voor hem het beste zou zijn. Ik laat hem zelf beslissen hoe hij wil werken. Veel spelers komen hier geblesseerd en keren gezond en wedstrijdfit terug. Beter kan het niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.