Wilmots tart Manchester City met plan rond Kompany

Reacties

Een conflict tussen Manchester City en de Belgische voetbalbond ligt op de loer. Bondscoach Marc Wilmots is van plan Vincent Kompany dinsdag tegen Israël op te stellen, terwijl de verdediger volgens zijn club helemaal niet fit is.

Wilmots tart Manchester City met plan rond Kompany

'Kompany heeft de training volledig en zonder problemen afgewerkt. Ik verwacht dat hij klaar is voor de wedstrijd tegen Israël', blikte Wilmots zondag tegenover Sporza vooruit op het EK-kwalificatieduel met Israël van dinsdagavond. Hij stelde daarbij ook niets gehoord te hebben van City over de verdediger.

Kompany sukkelt al geruime tijd met kuitklachten. Manchester City had daarom gehoopt dat Wilmots hem niet zou oproepen voor de huidige interlandperiode. 'Ik kan hem niet verbieden naar België te vliegen, maar ik reken erop dat hij niet zal spelen', zei City-manager Manuel Pellegrini vorige week. 'Als je niet in staat bent te voetballen voor je club, kun je ook niet spelen voor je land.' Kompany speelde zijn laatste duel voor City een maand geleden en liet het duel Andorra-België (1-4) van zaterdag schieten.

Voor City verloopt de huidige interlandperiode in alle opzichten dramatisch. Sergio Agüero liep bij het Argentijnse elftal een hamstringblessure die hem minimaal een maand aan de kant houdt. David Silva raakte bij de Spaanse ploeg gekwetst aan zijn enkel en komt op zijn vroegst over twee weken pas weer in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.