Pellegrini krijgt goed én slecht nieuws uit ziekenboeg

Reacties

Manuel Pellegrini kan in de competitiewedstrijd tegen West Ham United (zaterdag, 18.30 uur) weer beschikken over Sergio Agüero. De Argentijnse aanvaller keert terug van een knieblessure. Daar tegenover staat het gemis van Vincent Kompany, Samir Nasri, Fabian Delph, Pablo Zabaleta en Gaël Clichy.

Pellegrini krijgt goed én slecht nieuws uit ziekenboeg

Agüero viel vorige week geblesseerd uit tijdens het bezoek aan Crystal Palace (0-1) en moest daardoor het Champions League-duel met Juventus (2-1 nederlaag) aan zich voorbij laten gaan. De Argentijn is echter alweer volledig hersteld van de kwetsuur aan zijn knie en lijkt zaterdagavond te kunnen starten.

Dat geldt niet voor Kompany en Nasri. Het tweetal maakte doordeweeks wel minuten tegen De Oude Dame, maar beiden liepen in de thuiswedstrijd een blessure op. 'Vincent heeft last van een kuitblessure', vertelde Pellegrini op de clubsite over de afwezigheid van zijn aanvoerder. 'We hopen dat hij volgende week weer fit is voor het duel met Tottenham Hotspur. Gelukkig hebben we met Yaya Touré, Joe Hart, Nicolas Otamendi en David Silva nog meer leiders in onze selectie.'

Niet klagen
Daarmee lepelde de Chileense manager wat namen op van spelers die wél fit zijn. Maar de afwezigheid van Kompany en Nasri (onbekende blessure) optellend bij de al langer geblesseerde Clichy, Zabaleta en Delph mist Pellegrini toch ineens vijf belangrijke spelers. 'Maar ik klaag niet over de afwezigheid van bepaalde spelers', zei de manager principieel.

'We hebben nog geen doelpunt tegen gehad en dan is het belangrijk dat je met dezelfde spelers kunt blijven voetballen, zo vaak mogelijk. Dat kan nu niet, maar we komen daardoor niet in de problemen. We hebben namelijk voor elke positie twee spelers.' Toch waarschuwde Pellegrini voor het onderschatten van West Ham. 'Zij doen het vooral in uitwedstrijden erg goed. Ze hadden het niet puur aan geluk te danken dat ze zowel Arsenal als Liverpool wisten te verslaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.