Opgeroepen Kompany niet fit voor EK-missie België

Reacties

Vincent Kompany is door een kuitblessure niet in staat om later deze maand in actie te komen voor België tijdens de EK-kwalificatieduels met Andorra (10 oktober) en Israël (13 oktober). Desondanks heeft bondscoach Marc Wilmots de 29-jarige verdediger opgeroepen.

Opgeroepen Kompany niet fit voor EK-missie België

Wilmots stuurde Kompany een uitnodiging in de hoop dat de aanvoerder van De Rode Duivels het tweede en laatste duel van de kwalificatiereeks haalt, ook al kan de huidige nummer twee van Groep B zich met een zege bij Andorra al rechtstreeks plaatsen voor de Europese eindronde van volgend jaar in Frankrijk.

Manchester City-manager Manuel Pellegrini zei vrijdag op zijn persconferentie echter dat Kompany te geblesseerd is om over anderhalve week in actie te komen. 'Maar het is belangrijk voor hem om bij zijn ploeggenoten te zijn, omdat het belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden zijn', zei de Chileen in aanloop naar het competitieduel met Newcastle United.

Volgens Pellegrini is het zelfs afwachten of Kompany er na de interlandbreak in de thuiswedstrijd tegen AFC Bournemouth weer bij is. De zeventigvoudig international liep de blessure tijdens de 2-1 nederlaag thuis tegen Juventus (foto). Behalve de Belgische mandekker moet City het een week na het afstaan van de koppositie aan Manchester United ook nog doen zonder Gaël Clichy, Fabian Delph, Samir Nasri en Yaya Touré.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.