Pellegrini ziet causaal verband bij verliezend City

Reacties

Manchester City moest tegen West Ham United (0-2) de eerste competitienederlaag van het seizoen slikken. Net als in het doordeweekse Champions League-duel met Juventus (2-1 verlies) werden twee momenten van onachtzaamheid de ploeg van manager Manuel Pellegrini fataal.

Pellegrini ziet causaal verband bij verliezend City

'We deden precies hetzelfde als afgelopen dinsdag', doelde Pellegrini in gesprek met Sky Sports op het midweekse duel met Juventus. 'De tegenstander krijgt twee kansen en scoort twee keer. Op dat soort momenten moeten we geconcentreerder zijn.'

Waar De Oude Dame in het groepsduel in de Champions League via Mario Mandzukic en Álvaro Morata profiteerde van momenten van onachtzaamheid bij de Engelsen, deed West Ham dat met Victor Moses en Diafra Sakho. Zij waren ervoor verantwoordelijk dat doelman Joe Hart voor het eerst tegentreffers moest slikken in dit Premier League-seizoen.

Daardoor moesten The Citizens weer eens in de achtervolging. Kevin De Bruyne was de speler die de ploeg bij de hand nam en met zijn eerste goal in het blauw-wit van City de aansluitingstreffer verzorgde, maar omdat die goal niet een doelpuntrijke inhaalslag inluidde, kon dat Pellegrini niet bekoren. 'Ik ben niet blij met een goal van één speler', klonk het bits. 'Ik ben pas blij als het team wint.'

Wat dat betreft had West Ham-manager Slaven Bilic genoeg reden tot blijheid. Zijn ploeg toonde zich opnieuw een reuzendoder, na eerdere uitzeges tegen Arsenal en Liverpool. 'We verdienden deze zege met ons spel in de eerste helft en de manier waarop we onze voorsprong verdedigden in de tweede helft', concludeerde de Kroaat zakelijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.