Europees voetbal ver weg voor Chelsea na verlies bij Swansea

Chelsea-manager Guus Hiddink heeft met een 1-0 verlies tegen Swansea City slechte zaken gedaan in de jacht op Europees voetbal. Gylfi Sigurdsson diende Hiddink zijn eerste competitienederlaag van het seizoen toe.

Hiddink kon in het duel met de nummer vijftien van de Premier League niet beschikken over de geblesseerden Gary Cahill, Eden Hazard, Nemanja Matic, Loïc Rémy en John Terry, terwijl Diego Costa ontbrak vanwege een schorsing. Alexandre Pato kreeg daarom zijn eerste basisplaats van het seizoen. De Braziliaan, die in de winter overkwam van Corinthians, viel vorige week in het duel met Aston Villa (4-0) al in en maakte meteen zijn eerste doelpunt. Nu mocht de 26-jarige spits het vanaf de start proberen.

Pato was een aantal keer gevaarlijk voor de Londenaren, maar het was Swansea dat in de 25ste minuut de score opende. Na een uitstekende actie van Jefferson Montero schoot Sigurdsson The Swans op voorsprong. De thuisploeg, waar Leroy Fer de volle negentig minuten speelde, hield zich de tweede helft vooral bezig met tegenhouden.

Hiddink probeerde met het inbrengen van Kenedy, Bertrand Traoré en Radamel Falcao iets te forceren, maar The Blues misten de creativiteit om echt grote kansen te creëren. Met debutanten Ola Aina, Kasey Palmer and Charlie Colket op de bank had Hiddink niet veel meer opties.

Door de nederlaag tegen Swansea blijft Chelsea tiende en ziet het de plaatsen die rechtgeven op Europa League-voetbal uit het zicht verdwijnen. De achterstand op nummer zeven Southampton is nu zes punten, terwijl nummer zes West Ham United acht punten meer heeft dan de regerend kampioen.