Hiddink wil experimenteren en geeft Pato hoop

Reacties

Nu voor Chelsea weinig meer op het spel staat, is het voor manager Guus Hiddink tijd voor experimenten. Zo mag Alexandre Pato hopen op zijn eerste speelminuten in Chelsea-dienst.

Hiddink wil experimenteren en geeft Pato hoop

'Of Pato tegen Aston Villa al speelt? Dat zullen we zaterdag zien. Met nog acht wedstrijden te gaan staat voor ons niet veel meer op het spel, dus het is misschien wel tijd voor experimenten', aldus Hiddink tijdens zijn persconferentie. Pato kwam de voorbije winter op huurbasis over van Corinthians, maar wacht nog op een kans van Hiddink, die met Chelsea momenteel tiende staat.

'Ik probeer de jongens die op de deur kloppen zo eerlijk mogelijk te beoordelen, zoals met Bertrand Traoré die ik een kans heb gegeven.' Eden Hazard komt hoe dan ook zaterdagmiddag niet in actie op Villa Park vanwege een heupblessure. 'Hij traint wel weer op het veld, maar nog niet met de groep.' Diego Costa is weer fit, maar zit nog een schorsing uit na zijn misdragingen in het FA Cup-duel met Everton.

Met Aston Villa treft Chelsea een tegenstander die al het hele seizoen in de hoek zit waar de klappen vallen. Manager Rémi Garde stapte eerder deze week op. De sportieve problemen zijn groot. De club uit Birmingham staat roemloos laatste, met slechts zestien punten uit 31 duels. 'Ze hebben het al hele seizoen moeilijk', weet Hiddink. 'Kijkend naar de historie is dat bijzonder, want het is oorspronkelijk een van de grootste clubs van Engeland.'

Hiddink heeft te doen met Garde. 'Toen ik hier startte, stonden we niet ver bij Aston Villa vandaan. Als de overwinningen lang op zich laten wachten, dan is het erg moeilijk om uit het dal te komen. Het is dan lastig werken als manager. Gelukkig heb ik nooit in zo'n situatie gezeten, maar ik kan me voorstellen dat het schadelijk is voor het vertrouwen binnen de selectie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.