Hiddink maakt bij Chelsea in de zomer plaats voor Conte

Reacties

Antonio Conte is vanaf volgend seizoen de manager van Chelsea. De 46-jarige trainer, nu nog bondscoach van Italië, volgt na het EK Guus Hiddink op bij The Blues. Chelsea maakt bekend dat hij voor drie jaar heeft getekend.

Hiddink maakt bij Chelsea in de zomer plaats voor Conte

Conte moet de Londenaren weer naar de top brengen na het huidige rampseizoen. José Mourinho loodste Chelsea vorig jaar nog naar de landstitel, maar moest dit seizoen na enkele maanden vertrekken na zeer teleurstellende resultaten.

Onder diens opvolger Hiddink gaat het beter, maar na de uitschakeling in de Champions League en het FA Cup-toernooi zijn prijzen buiten handbereik voor de huidige nummer tien van de Premier League.

De toekomstige Chelsea-manager was uiterst succesvol als coach van Juventus. Onder leiding van de voormalige speler van De Oude Dame werd de topclub in drie achtereenvolgende seizoenen kampioen in de Serie A.

In 2014 begon Conte aan zijn klus als bondscoach van Italië. De Italianen plaatsten zich als winnaar van Groep H met het grootste gemak voor het EK in Frankrijk. Conte maakte eerder al bekend dat hij zijn aflopende contract bij de Italiaanse voetbalbond niet zou gaan verlengen.

Conte kijkt uit om na het EK te beginnen bij Chelsea. 'Ik ben trots bondscocach van mijn land te zijn en alleen een mooie rol als die van manager van Chelsea past als vervolg', zei de Italiaan op de clubwebsite.

'Ik ben blij dat we dit bekend hebben gemaakt en daarmee een einde hebben gemaakt aan de speculaties', aldus Conte, wiens naam al langer in verband werd gebracht met de Londense clubs. 'Ik richt me op het EK en hou me wat Chelsea betreft op de achtergrond tot na het EK.'

Straf
Er hangt Conte nog wel een straf boven zijn hoofd. Hij wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan omkoping in zijn tijd als trainer van Siena. Begin maart heeft hij een verzoek ingediend de rechtzaak versneld af te werken, zodat hij zich volledig kan richten op het EK.

De bondscoach van Italië heeft zelf altijd in alle toonaarden ontkend dat hij op de hoogte was van de wanpraktijken bij Siena. Toch werd hij in 2012 door de Italiaanse voetbalbond schuldig bevonden en voor tien maanden geschorst. Later werd Conte's straf teruggebracht tot een verbanning van vier maanden. Daar komt dit voorjaar dus nog een strafrechterlijk proces bovenop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.