Conte: 'Chelsea? Dat is geen taboe voor me'

Reacties

Antonio Conte weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De huidige bondscoach kondigde eerder al aan na het EK in Frankrijk afscheid te nemen van de Italiaanse nationale ploeg en wordt sindsdien nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Chelsea, waar hij Guus Hiddink op zou moeten volgen als manager.

Conte: 'Chelsea? Dat is geen taboe voor me'

'Chelsea? Dat is geen taboe voor me, maar ik zou het ook over Italiaanse clubs kunnen hebben. Ik neem met pijn in het hart afscheid als bondscoach en ik heb tijd nodig om die beslissing een plaats te geven voor ik beslis waar ik aan de slag ga', aldus de keuzeheer tijdens zijn persconferentie. 'Ik wil in ieder geval weer aan het werk bij een club.'

Toch geeft Conte in ieder geval aan gecharmeerd te zijn van de Premier League. 'Het Engels voetbal is momenteel zeer aantrekkelijk voor spelers en trainers. Het is een erg interessante competitie. Ook het nationale team van Engeland is momenteel erg sterk, kijk maar naar de kwalificatiecampagne die ze achter de rug hebben.' De Engelsen wonnen al hun tien wedstrijden in Groep E van de kwalificatiecyclus voor het eindtoernooi in Frankrijk.

De bondscoach laat Italië niet definitief achter zich. 'Dit is geen afscheid van het Italiaanse voetbal. Ik ben hier opgegroeid en heb veel meegemaakt en dat zal ik niet vergeten.' De speculaties over de toekomst van Conte hebben volgens de hoofdpersoon zelf geen invloed op de voorbereiding van de Italianen op het EK. 'Motivatie is ook slechts twintig procent van mijn werk. Het draait voornamelijk om tactiek. Je moet geboren worden als leider, want dat kun je niet worden.'

Italië speelt deze interlandperiode ter voorbereiding op het EK tegen Spanje en Duitsland. Marco Verratti ontbreekt bij die wedstrijden. De middenvelder van Paris Saint-Germain was in eerste instantie wel opgeroepen, maar keert terug naar Parijs vanwege een hamstringblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.