Conte dringt aan op snelle afhandeling omkoopzaak

Reacties

Antonio Conte wil dat de rechtszaak waarin hij wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan omkoping versneld wordt afgewerkt. De bondscoach van Italië heeft daartoe een officieel verzoek ingediend.

Conte dringt aan op snelle afhandeling omkoopzaak

Conte hoopt de rechtszaak op die manier af te sluiten voor de start van het EK van 10 juni. Italië speelt in Groep E tegen België, Ierland en Zweden. Het eerste duel met de Azzurri vindt op 13 juni plaats tegen tegen België. Conte is een belangrijke kandidaat om na het EK over te stappen naar Chelsea.

De omkoopzaak hangt al vier jaar boven Conte's hoofd en dateert van het seizoen 2010/11, toen hij trainer van Serie B-club Siena was. Een van de spelers, Filippo Carobbio, zei dat Conte wist dat het duel met Novara gemanipuleerd werd om in een gelijkspel te eindigen. Dit werd gedaan omdat voorzitter Massimo Mezzaroma fors had ingezet op de wedstrijd. 'Conte zei voor de wedstrijd dat we ons niet druk hoefden te maken. Het resultaat was al afgesproken', verklaarde Carobbio. De wedstrijd eindigde in 2-2.

In hetzelfde seizoen zou Conte ook hebben ingestemd met een bewuste nederlaag tegen AlbinoLeffe. 'Iedereen was het er mee eens dat we hen zouden laten winnen. De spelers én de trainer', aldus Carobbio. AlbinoLeffe won met 1-0. De speler werd voor zijn aandeel een jaar en acht maanden geschorst en keerde nooit meer terug als profvoetballer.

Terwijl diverse Siena-spelers bekentenissen hebben afgelegd over de duels met Novara en AlbinoLeffe, is Carobbio de enige die Conte heeft aangewezen als medeplichtige. De bondscoach van Italië heeft zelf altijd in alle toonaarden ontkend dat hij op de hoogte was van de wanpraktijken bij Siena. Toch werd hij in 2012 door de Italiaanse voetbalbond schuldig bevonden en voor tien maanden geschorst. Later werd Conte's straf teruggebracht tot een verbanning van vier maanden. Daar komt dit voorjaar dus nog een strafrechterlijk proces bovenop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.