Conte mogelijk vervolgd voor matchfixing

Reacties

Antonio Conte committeerde zich maandag aan de nationale ploeg van Italië, maar toch hangt er nog steeds een donkere wolk boven de bondscoach. De 45-jarige Italiaan wacht mogelijk een strafzaak vanwege matchfixing.

Conte mogelijk vervolgd voor matchfixing

De huidige bondscoach van Italië komt voor op de lijst van 130 mensen die volgens het openbaar ministerie worden verdacht. De voormalige trainer van onder meer Juventus heeft in 2012 al een schorsing uitgezeten omdat er in het seizoen 2010/11 twee wedstrijden waren gemanipuleerd door zijn toenmalige werkgever Siena.

De huidige lijst met verdachten is opgesteld door het openbaar ministerie en is tot stand gekomen op basis van vooronderzoek, dat liefst vier jaar duurde. Conte zelf heeft zijn onschuld altijd volgehouden. Overigens liet de 45-jarige coach maandag weten zijn huidige contract bij de Italiaanse voetbalbond gewoon te willen uitdienen.

Geruchten
Conte werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Cesare Prandelli. Hij won met de Italianen drie van de vier kwalificatie-duels voor het EK in 2016. In Groep H bezet Italië de tweede plaats achter Kroatië, dat net als Squadra Azzurra tien punten heeft.

Conte hekelde onlangs nog het beleid van zowel de clubs uit de Serie A als de Italiaanse voetbalbond, maar is - in tegenstelling tot eerdere berichten in de Italiaanse media - absoluut niet van plan voortijdig op te stappen.

'Ik kan alleen maar herhalen wat ik al eerder heb gezegd. Ik ben begonnen aan een mooie missie en ben nog steeds gelukkig hier', aldus Conte tijdens een persconferentie. 'Ik wil mijn huidige verbintenis tot medio 2016 uitdienen en hoop dat ik hiermee de geruchten gelijk de kop in heb gedrukt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.