Conte zaait twijfel over aanblijven als bondscoach Italië

Reacties

Het is hoogst onzeker of Antonio Conte aanblijft als bondscoach van Italië. Volgens media uit het Zuid-Europese land is de voormalige trainer van Juventus het gebrek aan medewerking van clubs en de bond spuugzat.

Conte zaait twijfel over aanblijven als bondscoach Italië

Conte, die afgelopen zomer werd aangesteld als opvolger van Cesare Prandelli, is bijzonder gefrustreerd over de mogelijkheden bij de voetbalbond FIGC. Ook is hij nijdig op de clubs: 'Ik vind dat zij veel meer met het nationale elftal moeten meedenken. Als we ooit het gat met andere landen willen dichten, moet ik kunnen werken als trainer en niet alleen als keuzeheer.' Op het WK van vorig jaar strandde Italië al in de groepsfase.

Het plan van Conte was om deze maand zijn internationals bijeen te roepen voor een kort trainingskamp. Juventus en AS Roma hebben hem echter laten weten hun spelers niet af te staan. Bovendien gaf de Italiaanse bond slechts halfslachtig gehoor aan Conte's dringende oproep het volgende seizoen eerder te eindigen, zodat hij meer tijd zou hebben om zich met de nationale selectie voor te bereiden op het EK in Frankrijk.

Verraden
Conte ontkent de berichten over zijn aanstaande vertrek, maar desalniettemin zijn de Italiaanse kranten eenduidig. Zowel La Gazzetta dello Sport, Il Corriere dello Sport als Tuttosport openen vandaag met het verhaal over Conte's op handen zijnde afscheid. Volgens La Gazzetta voelt Conte zich verraden en niet gesteund.

Het zou niet voor het eerst zijn dat Conte opstapt vanwege een gebrek aan mogelijkheden. De coach vertrok afgelopen zomer bij Juventus, waarmee hij drie keer op rij kampioen was geworden. De voormalige middenvelder vond dat er in Turijn te weinig perspectief was om het gat met de Europese top te dichten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.