Hiddink: 'Ik denk dat Conte de druk bij Chelsea aankan'

Reacties

Guus Hiddink juicht het toe dat Antonio Conte hem komende zomer opvolgt als manager van Chelsea. De 69-jarige Varssevelder denkt dat de bondscoach van Italië de juiste man is om de teleurstellend presterende landskampioen terug naar de top te leiden.

Hiddink: 'Ik denk dat Conte de druk bij Chelsea aankan'

Volgens Hiddink heeft Chelsea een goede keuze gemaakt door Conte uit te kiezen als zijn opvolger. 'Hij heeft een goede periode gekend bij Juventus, de titel gepakt in Italië. Deze club wil altijd om de prijzen strijden. Het is altijd een zware klus, ongeacht de situatie van Chelsea tijdens dit seizoen. Maar ik denk dat hij de druk aankan', zei Hiddink tijdens zijn persconferentie in aanloop naar het bezoek van zaterdag aan Swansea City.

De voormalige Oranje-bondscoach werd eerder dit seizoen aangesteld als interim-opvolger van José Mourinho, omdat de Portugees de ploeg die hij vorig seizoen kampioen maakte niet meer aan de praat kreeg. Sindsdien stegen The Blues van de vijftiende naar de tiende plaats zonder ook maar één keer te verliezen in de Premier League. De Champions League is echter uit zicht.

Dat zou het voor Conte moeilijker kunnen maken om grote namen naar Stamford Bridge te halen. 'Dat hangt af van het project', zei Hiddink. 'Als je spelers een goed plan kan voorleggen voor de komende seizoenen, zal er wellicht toch aantrekkingskracht zijn. Het cv van een manager kan spelers ook overtuigen. Maar het feit dat de oude garde er niet is, maakt de klus moeilijker.'

Terry
Hiddink doelde op het ontbreken van ervaren mannen als Didier Drogba, Frank Lampard en John Terry. Drogba en Lampard zijn al vertrokken, Terry is ook op weg naar de uitgang. Over diens toekomst weigerde Hiddink iets te zeggen. Wel meldde hij dat Terry last heeft van een achillespeesblessure. Achter collega-verdediger Gary Cahill staat eveneens een vraagteken. Bovendien zijn Eden Hazard, Nemanja Matic en Loïc Rémy niet inzetbaar door blessures en is Diego Costa geschorst.

Hoewel Hiddink slechts voor de korte termijn is aangesteld, heeft hij daarom oog voor de toekomst. Ook tegen Swansea krijgen jonge spelers weer de kans, net als vorige week tegen Aston Villa (0-4 zege). De man die Chelsea in 2009 ook al enkele maanden onder zijn hoede had, is immers begaan met het lot van Chelsea, de club van zijn vriend Roman Abramovich. 'Ik zal niets meer doen op dagelijkse basis. Maar als de club mij nodig heeft, sta ik klaar. Ik hou erg veel van deze club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.