Experimenterende Hiddink wint weer eens met Chelsea

Reacties

Na vier opeenvolgende duels zonder zege heeft Guus Hiddink eindelijk weer kunnen juichen. Zijn Chelsea was namelijk veel te sterk voor Aston Villa: 0-4.

Experimenterende Hiddink wint weer eens met Chelsea

Voor interim-manager Hiddink en Chelsea vervloog in de maand maart de laatste hoop om dit seizoen nog enige glans te geven. In de achtste finale van de Champions League bleek Paris Saint-Germain namelijk te sterk, terwijl het FA Cup-avontuur strandde tegen Everton. In de competitie werden bovendien punten verspeeld tegen Stoke City (1-1) en West Ham United (2-2), waardoor er plots nauwelijks meer wat op het spel stond in de slotfase van het seizoen.

Hiddink kondigde dan ook aan om te gaan experimenteren in de laatste acht competitieduels. De 69-jarige manager hield woord in de uitwedstrijd tegen Villa, want de Amerikaanse verdediger Matt Miazga (20) mocht voor het eerst starten in de Premier League. Ook talenten Ruben Loftus-Cheek (20) en Kenedy (20) stonden aan de aftrap. Na 23 minuten mocht Corinthians-huurling Alexandre Pato zijn eerste minuten maken, als invaller voor de geblesseerde Loïc Rémy.

Dit sterk gewijzigde Chelsea bleek veel te sterk voor Villa, waar Leandro Bacuna 23 minuten voor tijd binnen de lijnen kwam. Het bal werd in de 26ste minuut geopend door Loftus-Cheek, die op aangeven van César Azpilicueta raak schoot in de korte hoek. Vlak voor rust pikte ook Pato een doelpunt mee. De 26-jarige Braziliaan versierde een strafschop en schoot die zelf binnen.

Direct na de hervatting liet Pato zich opnieuw zien. Hij combineerde met invaller Oscar, die Pedro vervolgens op maat bediende. De Spanjaard maakte de fraaie aanval knap af en nam daarmee de laatste spanning weg. Na een uur kon Pedro opnieuw juichen. Hij was attent bij een rebound, nadat Brad Guzan een schot van Pato nog had gekeerd. Ondanks de ruime zege blijft Chelsea in de middenmoot staan, Villa is hekkensluiter. Alan Hutton deelde in de malaise bij de thuisploeg door vlak voor tijd rood te krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.