Espanyol houdt hoop op derby in bekerfinale volop levend

Reacties

Espanyol heeft op bezoek bij Athletic de Bilbao in de halve finale van de Copa del Rey goede zaken gedaan: 1-1. Een finale tegen grote broer Barcelona, dat eerder op de avond won, lonkt.

Espanyol houdt hoop op derby in bekerfinale volop levend

Afgelopen zondag deelde Barcelona in competitieverband nog een pak slaag uit aan Athletic de Bilbao (2-5), in de Copa del Rey legde stadgenoot Espanyol woensdag de basis voor een finaleplaats. In het nieuwe San Mámes stond na negentig minuten 1-1 op het scorebord, een uitslag waarmee de thuisploeg het meest tevreden zal zijn maar die tevens een goede uitgangspositie betekent voor Espanyol.

In de competitie zitten er slechts drie punten tussen beide ploegen, in het voordeel van Espanyol. Toch was het de thuisploeg die via een magistraal stiftje van de jarige Aritz Aduriz (links op de foto, in duel met ex-AZ'er Hector Moreno) op voorsprong kwam. Zondag was Aduriz tegen Barcelona ook al goed voor de tweede treffer. Met een heerlijke knal verzorgde Victor Sánchez evenwel het hoogtepunt van de avond: 1-1.

Een clash tussen buurmannen Barcelona en Espanyol in de bekerfinale is zodoende goed denkbaar. Barça won eerder op de woensdagavond in eigen huis namelijk al met 3-1 van Villarreal en zette daarmee al een flinke stap richting de finale op zaterdag 30 mei. Op woensdag 4 maart zijn de returns in de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.