Atlético Madrid vernedert machteloos Real

Atlético Madrid heeft de spanning in de Primera División teruggebracht. De regerend kampioen won voor de derde keer dit seizoen een thuiswedstrijd tegen Real Madrid (4-0), waar Iker Casillas een negatieve hoofdrol vertolkte.

Nadat Atlético in de strijd om de Spaanse Super Cup (1-0) en in het toernooi om de Copa del Rey (2-0) thuis al te sterk was voor Real, was de competitiezege dit keer na ruim een kwartier al praktisch binnen. In een tijdsbestek van vier minuten sloeg Atlético twee keer toe in Estadio Vicente Calderón.

In de veertiende minuut kwam de thuisclub op voorsprong door een enorme blunder van Casillas, die in de fout ging bij een schot van Tiago. De Portugees schoot van buiten het strafschopgebied recht op de doelman af, maar deze tastte opzichtig mis.

Vier minuten later was het opnieuw raak, maar dit keer kon Casillas daar niets aan doen. Saúl, die al na tien minuten in het veld was gekomen voor de geblesseerde Koke, scoorde met een schitterende omhaal uit een voorzet van Guilherme Siqueira. De vroege 2-0 achterstand kwam hard aan bij Real, dat totaal niets in te brengen had. In de eerste helft waren de bezoekers nog goed weggekomen toen Sami Khedira in het strafschopgebied hands maakte op een inzet van Diego Godín.

De koploper van de Primera División had Cristiano Ronaldo - die totaal onzichtbaar was - weliswaar terug van een schorsing, maar tegen Atlético ontbraken Marcelo, James Rodríguez, Pepe en Sergio Ramos. Dat was te merken, want de ploeg van trainer Carlo Ancelotti mocht uiteindelijk blij zijn dat het slechts 4-0 werd voor Atlético.

Antoine Griezmann zorgde halverwege de tweede helft voor het derde doelpunt, door na goed terugkoppen van Saúl bij de tweede paal Raphaël Varane af te troeven en de bal binnen te schuiven. Het slotakkoord was voor Mario Mandzukic, die kort voor tijd de eindstand op 4-0 bepaalde door een voorzet van invaller Fernando Torres binnen te kopen.

Door de overtuigende overwinning heeft Atlético Madrid nu vijftig punten uit 22 duels, vier minder dan koploper Real Madrid. Barcelona heeft ook vijftig punten, maar heeft nog een wedstrijd - zondag op bezoek bij Athletic de Bilbao - tegoed.