Barça ondanks blunder en misser met één been in finale

Dankzij de tiende overwinning op rij (3-1) is Barcelona dicht bij de eindstrijd van het toernooi om de Copa del Rey. Villarreal mocht dankzij Marc-André ter Stegen even hopen op een goed resultaat.

Vanaf het eerste fluitsignaal heerste Barça, maar de ploeg van trainer Luis Enrique was aanvankelijk ongelukkig in de afwerking. Lionel Messi zorgde voor veel gevaar, terwijl Luis Suarez ongelukkig was in de afrondingen. Vier minuten voor rust was het eindelijk raak; op aangeven van Suarez opende Messi de score.

Een maand geleden was er nog een crisisberaad bij Barcelona na de 1-0 nederlaag bij Real Sociedad op 4 januari. Barcelona-trainer Luis Enrique hield toen Messi op de bank en hun relatie zou verstoord zijn, maar sindsdien volgden negen zeges op rij waarin Messi tien keer scoorde. Tegen Villarreal volgde dus het elfde achtereenvolgende doelpunt van de Argentijn.

Blunder
Drie minuten na rust kwam Villarreal vanuit het niets op gelijke hoogte door een kapitale blunder van Ter Stegen. De doelman van de thuisclub kreeg een schot van invaller Trigueros rechts op zich af, maar liet deze knullig in het doel verdwijnen. Een minuut later maakte Andrès Iniesta echter alweer 2-1 na een één-twee met Suarez.

In de 64ste minuut vergrootte Gerard Piqué de voorsprong. Voor de verdediger was het al zijn vijfde doelpunt dit seizoen, een persoonlijk record. Zeven minuten later kreeg Neymar een uitgelezen kans om de score nog verder op te voeren, maar de Braziliaan miste een strafschop. Het bleef daardoor 3-1 in Camp Nou. Desondanks lijkt de return op 4 maart een formaliteit.