Messi ligt in 2015 vóór op recordschema van 2012

Reacties

Lionel Messi is flitsend begonnen aan het nieuwe jaar. Na negen officiële wedstrijden in 2015 maakte de aanvaller van Barcelona tien doelpunten en leverde hij bovendien zeven assists.

Messi ligt in 2015 vóór op recordschema van 2012

Messi was zondagavond in het uitduel met Athletic de Bilbao (5-2 zege) de allesbepalende factor bij Barcelona. De Argentijnse aanvaller scoorde één keer en was direct betrokken bij de overige vier treffers van de Catalanen.

Hij bereidde de doelpunten van Luis Suarez (0-2) en Neymar (1-4) voor, was de veroorzaker van de eigen goal van tegenstander Oscar de Marcos (1-3) en leidde met een voorassist op magistrale wijze de treffer van Pedro (2-5) in.

Met zijn score van tien treffers na de eerste negen duels sinds de jaarwisseling heeft Messi momenteel een betere tussenbalans dan in zijn recordjaar 2012, toen hij uiteindelijk een wereldrecord vestigde met 91 doelpunten voor club en land. Destijds stond de teller voor de Argentijn na de eerste negen optredens op zeven goals (en drie assists). Voor de volledigheid: ook in de jaren 2011 (dertien goals) en 2013 (elf) lag het aantal goals van Messi na negen duels hoger dan dit jaar.

Hoogste moyenne
Ook als we het aandeel van Messi in de doelpuntenproductie van 2015 afzetten tegen zijn eerdere jaren, dan ligt de aanvaller op recordkoers. Het gemiddeld aantal goals en assists per duel ligt dit kalenderjaar op 1,89. Dat is op dit moment het op één na hoogste moyenne vergeleken met zijn inbreng uit de elf eerdere jaren in zijn profloopbaan. Alleen in 2011 was de start met dertien goals en zes assists nog beter (2,11 gemiddeld). Dat moyenne zakte aan het eind van het jaar naar 1,36.

In Messi's recordjaar 2012 was Messi in totaal met 91 goals en 22 assists direct betrokken bij 113 doelpunten van Barcelona, een gemiddelde van 1,64 goals/assists per duel. Het jaar 2015 duurt uiteraard nog lang, maar met Messi's huidige vorm en de recente prestaties van Barcelona (negen zeges op rij) kan de ongekende productie van drie jaar terug lang in het vizier blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.