Emotionele Platini fan van Cruijff, multitasker Ronaldo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Emotionele Platini fan van Cruijff, multitasker Ronaldo

'Na de finale van 1974 en de overwinning van West-Duitsland, was ik kapot. Ik heb zeker een uur gehuild.'
• Het Franse tijdschrift SoFoot sprak met Michel Platini over Johan Cruijff. De Fransman toont zich een groot bewonderaar van El Salvador.

Michel Platini lijkt in zijn strijd om het presidentschap van de FIFA in ieder geval op Nederlandse steun te kunnen rekenen. Is het toeval dat zij allemaal Guido Albers als zaakwaarnemer hebben?

'Ik speel nog niet lang met hem, maar hij is een fantastisch talent. We werken hard op de training om elkaar goed te leren begrijpen en beter ingespeeld te raken.'
• Manchester United-aanvoerder Wayne Rooney is onder de indruk van Memphis Depay, zo vertelt hij op de clubwebsite.

Zinedine Zidane nam met het legendarische Frankrijk van 1998 deel aan een rugbywedstrijd voor het goede doel. Zizou blijkt niet alleen uitstekend te kunnen voetballen, de middenvelder kan ook met een rugbybal overweg.

• Ook Cristiano Ronaldo beschikt over een overdosis balgevoel. De flamboyante Portugees vermaakt zich uitstekend tijdens een ontspannen training en heeft tussen de trucjes door ook nog eens aandacht voor zijn fans.

'Ik denk dat dit het seizoen van Luke Shaw wordt, daar geloof ik in.'
• Manager Louis van Gaal van Manchester United heeft hoge verwachtingen van zijn pupil, laat de Nederlander aan The Guardian weten. Shaw, die vorig jaar overkwam van Southampton, kwam in zijn eerste seizoen bij United tot twintig optredens.

• Over werkgelegenheid hebben voetbalcoaches niets te klagen. Gisteren meldden we al dat Finland via een openbare vacature een nieuwe bondscoach probeert te vinden. Vandaag meldt De Telegraaf dat China op zoek is naar Nederlandse trainers. 'President Xi Jinping heeft twee miljard beschikbaar gesteld om honderdduizend voetballers op te leiden, en daar zijn coaches voor nodig', legt Koen Gerritsma van de HPSS Football Academy uit.

• Bekerwinnaar VfL Wolfsburg heeft in aanloop naar komend seizoen niet alleen aandacht voor actie binnen de lijnen. Bas Dost en co kregen een slipcursus. 'Ik heb een paar keer geslipt, dat doe je normaal gesproken in het verkeer nooit. Het bevalt mij super, en ik denk dat het ook leerzaam is want je komt in situaties terecht die gevaarlijk zijn', aldus de spits.

'Eigenlijk wilde Rafael van der Vaart die vrije trap nemen, maar ik zei: jij mag morgen vriend.'
• De redder van Hamburger SV is terug in Duitsland. Na een succesvolle zomer met Chili op het toernooi om de Copa América bereidt Marcelo Díaz zich met HSV voor op het Bundesliga-seizoen. Dat had net zo goed de Tweede Bundesliga kunnen zijn. Maar dankzij een rake vrije trap van Díaz, die aanvoerder Van der Vaart vlak voor zijn moment of fame overtuigde dat hij het aan hem moest overlaten, speelt HSV nog op het hoogste niveau. De branie betaalde zich uit: in de slotfase van de allesbeslissende play-off tegen Karlsruher SC dwong Díaz een verlenging af met zijn rake vrije trap. Door de 2-1 van Nicolai Müller bleef de club behouden voor het hoogste niveau in Duitsland. (Bild)

'Het is een baasje, maar wel een mooie baas.'
Maarten Stekelenburg en Graziano Pellè kunnen het goed met elkaar vinden bij Southampton, al komt ook het verleden van de twee weleens ter sprake. Zo wrijft de Italiaan de voormalige doelman van Ajax graag in dat hij als spits van AZ nog tegen hem heeft gescoord in de Eredivisie. Maar het laatste woord is toch aan Stekelenburg. 'Hij vergat alleen de uitslag erbij te vermelden. Dat bracht ik even terug in zijn herinnering: 4-2 voor Ajax.' (De Telegraaf)

• Horst Heldt is zeer te spreken over zijn nieuwste aanwinst Franco Di Santo, die volgens de technisch manager van Schalke 04 een goed duo gaat vormen met Klaas-Jan Huntelaar. Ook de aanvaller zelf kijkt uit naar de samwerking met de Nederlander.

Memphis Depay heeft zijn draai gevonden bij Manchester United. De 21-jarige aanvaller laat ook tijdens de training van de Engelse topclub zien waar hij toe in staat is.

• Vanaf 1 september heeft het Mob Museum in Las Vegas de tentoonstelling The beautiful game turns ugly. De expositie gaat over het wel en wee binnen de wereldvoetbalbond FIFA.

• Het Mexicaanse Tigres heeft sinds juli dit jaar de snelste rechtsbuiten ter wereld onder contract staan.

• Mochten jullie nog twijfelen aan bovenstaande tweet, bekijk dan hieronder de beelden van een doorgebroken Damm.

• Mogi Mirim, de club van voormalig wereldvoetballer Rivaldo, verloor vannacht niet alleen met 3-2 van Bragantino, maar incasseerde ook een tamelijk bizarre rode kaart. Paulão kreeg in de eerste helft geel. Na de rust keerde de verdediger terug, maar dit keer met rugnummer 3 in plaats van rugnummer 4. Paulão kreeg om die reden een tweede gele kaart en dus rood...

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.