Emnes bezorgt Middlesbrough punt, Hasselbaink scoort

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• Als invaller was Marvin Emnes zijn gewicht in goud waard voor Middlesbrough in de thuiswedstrijd tegen Blackpool • Na een uur mocht hij in het Championship-duel het veld inkomen voor József Varga  • Op dat moment stond het nog 0-0 • Zeven minuten voor tijd dacht Chris Basham namens Blackpool de winnende goal te maken • Dankzij een doelpunt van Emnes in de vierde minuut van de extra tijd kwam Middlesbrough toch nog op gelijke hoogte •

• Reading en Watford bleven in dezelfde afdeling in een spectaculair duel met 3-3 in evenwicht • Royston Drenthe startte in de basis en bleef zeventig minuten staan • Hij had een klein aandeel in de 3-1 van zijn ploeg, door de vrije trap te veroveren waaruit gescoord werd • Op het moment dat Drenthe gewisseld werd, stond zijn ploeg nog op een 2-1 voorsprong •

• De openingstreffer van Nigel Hasselbaink vormde de aanzet tot een overtuigende 4-0 overwinning van Saint Johnstone FC • In eigen huis won de Schotse club van Hasselbaink van Ross County FC • Bij die ploeg stond Melvin de Leeuw in de basis • Darren Maatsen en Marc Klok bleven bij Ross County negentig minuten op de bank •