Drogba blijft beschikbaar na verwerpen protest Schalke

Didier Drogba is gewoon speelgerechtigd voor Galatasaray als de Turkse club op 12 maart de Champions League-return bij Schalke 04 afwerkt. De UEFA heeft het protest van de Duitse club verworpen.

Drogba blijft beschikbaar na verwerpen protest Schalke

Schalke had na het duel in Turkije van vorige week (1-1, achtste finale) twijfels over de speelgerechtigdheid van de 34-jarige Drogba in de Champions League. 'Om onze rechtspositie te waarborgen tekent Schalke beroep aan tegen de uitslag en laat daarmee de zaak toetsen', aldus de club uit Gelsenkirchen in een statement.

De twijfels waren ingegeven door de perikelen rond de komst van de aanvaller. De spits heeft in januari de overstap gemaakt naar Galatasaray, maar zijn Chinese club Shanghai Shenhua bestrijdt dat de Ivoriaan gerechtigd was transfervrij te kunnen overstappen, zoals wél is gebeurd.

Volgens Drogba was hij transfervrij omdat hij drie maanden geen salaris had ontvangen van de Chinese club, hetgeen door de leiding van de Chinese club wordt bestreden. De FIFA had bovendien ook al goedkeuring gegeven aan de overgang. De UEFA kwam woensdag met hetzelfde oordeel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen