Schalke wil toetsing speelstatus Drogba voor Galatasaray

Schalke 04 gaat officieel protest aantekenen tegen de uitslag van het Champions League-duel met Galatasaray. De Duitse club wil de bestaande twijfels wegnemen of Didier Drogba wel had mogen spelen.

Schalke wil toetsing speelstatus Drogba voor Galatasaray

Schalke 04 boekte woensdag met een 1-1 gelijkspel een goed resultaat dat zicht biedt op een plaats in de kwartfinales. Maar de return is mogelijk niet meer nodig. Er bestaan twijfels over de speelgerechtigdheid van Drogba in de Champions League. 'Om onze rechtspositie te waarborgen tekent Schalke beroep aan tegen de uitslag en laat daarmee de zaak toetsen', aldus de club uit Gelsenkirchen in een statement. De twijfels zijn ingegeven door de perikelen rond de komst van Drogba. De spits heeft in januari de overstap gemaakt naar Galatasaray, maar zijn Chinese club Shanghai Shenhua bestrijdt dat de Ivoriaan transfervrij heeft kunnen overstappen zoals zou zijn gebeurd.

Volgens Drogba was hij transfervrij omdat hij drie maanden geen salaris had ontvangen van de Chinese club, hetgeen door de leiding wordt bestreden. De FIFA heeft bovendien ook al goedkeuring gegeven aan de overgang. Shanghai Shenhua bereidt echter juridische stappen voor tegen de wereldvoetbalbond.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen