Drogba: 'Ben blij met terugkeer in de Champions League'

Didier Drogba (34) heeft op zijn officiële website zijn blijdschap uitgesproken over zijn transfer naar Galatasaray. De Ivoriaan tekende bij de werkgever van Wesley Sneijder een lucratieve verbintenis voor anderhalf jaar.

Drogba: 'Ben blij met terugkeer in de Champions League'

'Dit is een enorm spannende uitdaging', stelt Drogba. 'Ik heb zojuist mijn handtekening gezet onder het contract van Galatasaray. Dit is het begin van een nieuw avontuur voor mij', vertelt de Ivoriaan vanuit Zuid-Afrika, waar hij met Ivoorkust in actie komt op het toernooi om de Afrika Cup. Daar was een Turkse delegatie aanwezig om de onderhandelingen af te ronden.

Drogba spreekt ook zijn blijdschap uit over zijn rentree in de Champions League. Die prijs sleepte de spits vorig seizoen nog in de wacht met Chelsea. 'De Champions League blijft voor mij een speciale competitie. Daarin zullen we het gaan opnemen tegen Schalke 04. Ik kijk daarom uit naar mijn periode in Istanbul. Ik kan niet wachten om te ontdekken hoe de club in elkaar zit en kennis te maken met de fantastische fans.'

Drogba gaat het komende half jaar liefst twee miljoen euro verdienen. Het jaar daarna krijgt hij een jaarsalaris van vier miljoen. Bovendien krijgt de fysiek sterke spits vijftienduizend euro per gespeeld duel en een enorme som tekengeld van liefst vier miljoen euro. Galatasaray is als beursgenoteerd bedrijf verplicht deze cijfers kenbaar te maken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen