Drogba staat bij debuut aan basis van winst Galatasaray

Didier Drogba heeft zijn debuut voor Galatasaray opgeluisterd met een doelpunt en een assist. De 34-jarige Ivoriaan kwam na 63 minuten in het veld en opende vijf minuten later de score tegen Akhisar Belediyespor, dat uiteindelijk met 2-1 ten onder ging.

Wesley Sneijder startte bij Cimbom wel in de basis, maar kon de Turkse koploper voor het invallen van Drogba niet aan een doelpunt helpen. In de 68ste minuut lukte dat wel. Sneijder stuurde Burak Yilmaz diep, die Drogba zocht met een voorzet. Een knappe kopbal in de verre hoek betekende vervolgens de 1-0.

Twee minuten later waren de rollen omgekeerd. Ditmaal bediende Sneijder Drogba met een één-twee, waarna de bal via de handen van doelman Oguz Daglaroglu voor de voeten van Burak kwam. De Turkse spits kon de bal in een leeg doel binnenschuiven.

Hoewel Akhisar Belediyespor vijf minuten voor tijd nog wel tegen scoorde via Sertan Vardar, hield Galatasaray stand aan de westkust van Turkije. Zodoende bleef nieuw puntenverlies op de 'horrorvrijdag' uit en gaat Galatasaray fier aan kop met 43 punten. Besiktas volgt met een wedstrijd minder op 35 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.