Dost kan titel vergeten na droomdebuut Porto-spits

Reacties

Bas Dost heeft zijn status als topscorer van Portugal niet waar kunnen maken in de topper tegen FC Porto. Sporting Lissabon ging zaterdag met 2-1 onderuit op bezoek bij de titelconcurrent. De derde plaats lijkt daardoor het maximaal haalbare in de Primeira Liga.

Dost kan titel vergeten na droomdebuut Porto-spits

De topper in Estádio Dragão had de wedstrijd van Dost moeten worden. De 27-jarige spits van Sporting had de laatste zes competitieduels acht keer gescoord. Het was echter Tiquinho Soares die de show stal. De 26-jarige spits, deze winter voor 3,5 miljoen euro overgekomen van Vitória Guimarães, scoorde bij zijn debuut voor Porto meteen twee keer.

Na zes minuten was het al raak toen Tiquinho volledig vrijgelaten de 1-0 binnenkopte op aangeven van Jesús Corona (ex-FC Twente), die van Marvin Zeegelaar alle tijd kreeg om voor te geven. Vijf minuten voor rust was de Braziliaan ook bij zijn tweede kans koelboedig. Na een pass van Danilo (ex-Roda JC) passeerde hij drie verdedigers en omspeelde doelman Rui Patrício: 2-0.

Na rust probeerde Sporting daar eindelijk eens iets tegenover te stellen. Adrien Silva raakte met een schot van afstand de bovenkant van de lat. Nadat coach Jorge Jesus de teleurstellende Zeegelaar naar de kant had gehaald, volleerde Alan Ruiz de bal na kaatsen van Bas Dost vanaf de rand van de zestien tegen de touwen. Iker Casillas (35) moest het antwoord schuldig blijven.

Sporting was niet meer bij machte de eerste competitienederlaag van 2017 te voorkomen. Zo werd Dost twee keer net niet bereikt. Verdediger Sebastián Coates was met twee kopballen nog wel gevaarlijk, maar Casillas redde beide keren uitstekend. De titelrace lijkt zich daardoor te gaan afspelen tussen Benfica en Porto, dat met negen punten meer dan Sporting bovenaan staat. Benfica kan zondag weer koploper worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.