Sporting drijft op weer trefzekere Dost

Reacties

Bas Dost heeft opnieuw zijn grote waarde getoond voor Sporting Lissabon. De Oranje-international was zaterdag met twee goals de gevierde man tegen Paços de Ferreira (4-2).

Sporting drijft op weer trefzekere Dost

Dost had de laatste vier competitieduels gescoord en gaf zaterdag zijn productieve serie een vervolg tegen Paços door na een half uur de 2-0 op het scorebord te brengen. Door de treffers van Adrien Silva en Gelson had Sporting daardoor al in de eerste helft een comfortabele marge opgebouwd.

Maar Welthon bracht met twee doelpunten de spanning terug in de wedstrijd. Dost maakte in de 78ste minuut met zijn tweede doelpunt van de avond een einde aan de onzekerheid voor Sporting, dat door de zege de derde plaats overnam van Sporting Braga.

Dost staat dit seizoen inmiddels op zestien competitietreffers. Daarmee heeft hij nu al zijn beste seizoen in buitenlandse dienst geëvenaard. In 2014/15 eindigde de spits in dienst van VfL Wolfsburg op dat totaal. Zijn beste jaar in zijn carrière kende Dost in 2011/12 met SC Heerenveen met 32 goals in 34 Eredivisie-wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.