Dordrecht verzuimt koppositie te heroveren op Willem II

FC Dordrecht is door het gelijke spel tegen FC Oss op gelijke hoogte gekomen met Willem II, terwijl ook de Limburgse derby tussen VVV-Venlo en Fortuna Sittard uitliep op een remise.

Dordrecht verzuimt koppositie te heroveren op Willem II

FC Oss – FC Dordrecht 0-0
FC Dordrecht heeft zich na de bekeruitschakeling niet weten te herpakken in de Jupiler League. De periodekampioen kwam afgelopen donderdag in De Kuip duidelijk tekort tegen streekgenoot Feyenoord (3-0), maar wist ook niet te imponeren in Oss. Zowel de thuisploeg als de bezoekers kwam in het Frans Heesen stadion niet tot scoren.

Door het gelijkspel bezet Dordrecht nog altijd de eerste plaats (op basis van een beter doelsaldo) in de competitie, al kwam Willem II door de winstpartij van afgelopen vrijdag op FC Eindhoven (3-2) op hetzelfde aantal punten als de ploeg van trainer Harry van den Ham.

VVV-Venlo – Fortuna Sittard 1-1
De eerste Limburgse derby van dit seizoen tussen VVV-Venlo en Fortuna Sittard kende geen winnaar. In Stadion De Koel opende Patrick Nkoyi al na ruim twintig minuten de score. Lang kon de ploeg van trainer Willy Boessen niet genieten van de voorsprong.

Nog geen tien minuten later trok Jules Reimerink de stand gelijk. Na drie duels zonder winst en zonder treffer haalde de Venlonaren weer eens een punt. VVV-Venlo bezet nu de tiende plaats met veertien punten, terwijl Fortuna Sittard op plaats twaalf bivakkeert met twaalf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen