Dordrecht herovert koppositie, FC Oss haalt uit

Reacties

FC Dordrecht is na de knappe zege op VVV-Venlo weer koploper in de Jupiler League. De Graafschap deed goede zaken bij Telstar, terwijl FC Oss liefst acht treffers produceerde in eigen huis tegen FC Emmen.

Dordrecht herovert koppositie, FC Oss haalt uit

VVV-Venlo - FC Dodrecht 0-2
FC Dordrecht heeft zich knap herpakt na de deceptie van vorige week zaterdag tegen FC Volendam (3-3). In eigen huis gaf de ploeg van trainer Harry van den Ham toen een 3-0 voorsprong weg en moest daardoor ook de koppositie afstaan aan Willem II. In Venlo nam Dordt wraak met een zege op nummer drie VVV-Venlo, met opnieuw een hoofdrol voor Paul Gladon.

Na de drie treffers tegen Volendam was Gladon opnieuw trefzeker. De 22-jarige centrumspits opende na 23 minuten de score in stadion De Koel. In de slotfase, na de rode kaart van VVV-verdediger Jeffrey Altheer, bepaalde Giovanni Korte de einstand: 0-2. Daarmee maakt FC Dodrecht, na de duels met Jong Ajax (1-1), FC Eindhoven (3-2 verlies), Fortuna Sittard (1-1) en Volendam (3-3), een eind aan de negatieve reeks zonder overwinning.

Ook de koppositie is weer in handen van De Schapenkoppen, al kan Willem II die maandag bij een zege op Jong PSV weer overnemen. De Tilburgers hebben twee punten minder dan FC Dodrecht. VVV staat na 31 speelronden op de derde plaats.

Telstar - De Graafschap 0-2
De Graafschap heeft goede zaken gedaan op bezoek bij Telstar, dat voorafgaand aan dit duel nog ongeslagen was in de vierde periode. In Velsen bezorgden Nathan Kabasele en Vincent Vermeij na de rust de volle winst aan De Superboeren. Na de tweede zege op rij in de competitie lijkt de rust weer toe te nemen in Doetinchem. Het elftal van interim-trainer jan Vreman steeg door de zege naar de vijfde plek in de Jupiler League. Telstar is terug te vinden op plaats zestien.

Excelsior - MVV Maastricht 0-1
MVV Maastricht is na de nipte zege tegen Excelsior de nieuwe koploper in de vierde periode. De Limburgers wonnen in Rotterdam dankzij de treffer van de Belg Marco Ospitalieri. Jong Ajax (tegen Achilles '29) en Jong PSV (tegen Willem II) kunnen later deze speelronde de koppositie overnemen in de vierde periode, al mogen beide ploegen niet deelnemen aan de play-offs voor een plaats in de Eredivisie. Excelsior laat door de nederlaag in eigen huis de kans liggen op de derde plaats in de Jupiler League.

FC Oss - FC Emmen 8-0
FC Emmen werd op bezoek bij FC Oss verrassend genoeg getrakteerd op een zeer ruime nederlaag. Namens de nummer negentien van de Jupiler League waren Dennis Janssen, Jonathan Opoku en Lorenzo Piqué in de eerste helft de doelpuntenmakers. Na de rust voerden Marko Maletic (twee), Janssen, Ryan Sanusi en Guyon Philips de score verder op. Daarmee neemt FC Oss afstand van hekkensluiter Achilles '29. De voorsprong op de club uit Groesbeek bedraagt nu zes punten.

Overige uitslag:
Helmond Sport - Fortuna Sittard 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.