Willem II lost FC Dordrecht af als koploper

Terwijl Excelsior de zegereeks zag eindigen in Sittard, heeft Willem II de koppositie in de Jupiler League minimaal voor een dag zich toegeëigend.

Willem II – FC Oss 2-1
FC Oss heeft de stunt van vorige week tegen FC Eindhoven geen vervolg kunnen geven. De nummer voorlaatst ging ten onder bij Willem II, dat door doelpunten van Ali Messaoud en Dries Wuytens weer drie punten kon toevoegen aan het totaal. De benutte strafschop van Marko Maletic was niet genoeg voor de bezoekers uit Oss.

Door de overwinning heeft Willem II zich op kop genesteld van de Jupiler League. De Tilburgse formatie lost FC Dordrecht af, maar kan zaterdag weer een stapje terug moeten doen als de Dordtse concurrent het duel met FC Volendam omzet in een succes.

Fortuna Sittard – Excelsior 2-2
Excelsior heeft de succesreeks niet kunnen voortzetten in Limburg. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen kwam na vier zeges op rij bij Fortuna Sittard niet verder dan een gelijkspel, waarmee de Rotterdamse formatie voorlopig wel op de derde plaats in de Eerste Divisie blijft staan.

Het gelijkspel was een morele overwinning voor Fortuna Sittard, dat na een uur tegen een 2-0 achterstand aankeek. Patrik Nkoyi tekende enkele minuten na de 0-2 van Jordan Botaka voor de Limburgse aansluitingstreffer. Excelsior, dat op voorsprong was gekomen via Jeff Stans en genoeg kansen liet liggen de wedstrijd te beslissen, incasseerde in de 88ste minuut de 2-2. Patrick Amoah was de gelukkige.

FC Eindhoven – Jong PSV 1-2
De Eindhovense derby in de Jupiler League is een prooi geworden voor de beloftes van PSV. Trainer Darije Kalezic deed een beroep op zes A-junioren, maar zag zijn ploeg wel aan het langste eind trekken in het Jan Louwers Stadion.

FC Eindhoven begon nog goed dankzij een goal van Paul Beekmans, maar door toedoen van Clint Leemans en Aleksandar Boljevic draaide Jong PSV in de tweede helft de rollen om. Door het resultaat heeft FC Eindhoven na de 4-0 nederlaag van vorige week weer een pas op de plaats moeten maken en ziet het Jong PSV tot op een punt naderen.