Willem II nadert morsende koploper FC Dordrecht

FC Dordrecht voelt de hete adem in de nek van Willem II, dat in tegenstelling tot FC Eindhoven wel profiteerde van het puntenverlies van de koploper.

FC Dordrecht – Fortuna Sittard 1-1
Na de onverwachte uitglijder tegen FC Eindhoven heeft FC Dordrecht de draad niet opgepakt tegen Fortuna Sittard. De koploper in de Jupiler League kwam op eigen veld nog wel op voorsprong. Trainer Harry van den Ham, die vanwege een schorsing op de tribune moest plaatsnemen, zag Paul Gladon kort voor rust de ban breken.

Ondanks een overwicht was het doelpunt niet genoeg voor de zege. Fortuna Sittard dankte het punt aan invaller Gevaro Nepomuceno, die na ruim een uur de gelijkmaker op het scorebord bracht.

Jong FC Twente – Willem II 1-2
Ondanks de veerkracht van Jong FC Twente heeft Willem II geprofiteerd van de misstap van FC Dordrecht. De belangrijkste achtervolger kwam op één punt van de koploper door in Enschede met 1-2 te winnen.

Ruud Boymans (foto) was de gevierde man in het Tilburgse kamp. Zijn openingstreffer na acht minuten werd nog ongedaan gemaakt door Tim Hölscher (1-1), maar op zijn tweede doelpunt van de avond moest Jong FC Twente een antwoord schuldig blijven.

FC Oss – FC Eindhoven 4-0
In de achtervolging heeft nummer vier FC Eindhoven een gevoelige nederlaag geleden. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong moest zijn meerdere erkennen in nummer voorlaatst FC Oss. Jorzolino Falkenstein had met twee treffers een grote bijdrage aan het verrassende resultaat van de formatie van trainer Gert Aandewiel, pas de zevende zege van dit seizoen.

Helmond Sport – Sparta Rotterdam 1-1
Sparta Rotterdam heeft de roerige week, waarin commissaris Leo Beenhakker de technische zaken overnam van Wiljan Vloet, niet kunnen afsluiten met een soepele overwinning op Helmond Sport. Toch voelde het 1-1 gelijkspel als een morele zege voor trainer Gert Kruys, die in acht duels in Rotterdamse dienst pas vier punten heeft verzameld.

De benutte strafschop van Davy Brouwers zette Helmond Sport op koers voor de drie punten. Voor Sparta leek het een verloren avond nadat Pieter Nys in de tachtigste minuut een rode kaart kreeg. Maar in de laatste minuut zorgde invaller Mimoun Mahi voor toch nog een positieve afsluiting voor Sparta.