Beenhakker volgt Vloet op als td van Sparta Rotterdam

Reacties

Wiljan Vloet is niet langer de technisch directeur van Sparta Rotterdam. Dat meldt RTV Rijnmond. De raad van commissarissen heeft Vloet die functie ontnomen, maar de Brabander mag wel aanblijven als algemeen directeur. Leo Beenhakker, sinds enkele maanden lid van de rvc, neemt de taken van Vloet over.

Beenhakker volgt Vloet op als td van Sparta Rotterdam

De rvc is bezweken voor de druk van buitenaf. Oorzaak is het tegenvallende technisch beleid van Vloet in de afgelopen tweeënhalf jaar. Sparta slaagde er in die periode niet in om terug te keren naar de Eredivisie en versleet drie trainers (Michel Vonk, Adrie Bogers en interim-trainer Arjan van der Laan).

De huidige coach Gert Kruys, al de derde trainer van dit seizoen, doet het niet veel beter. Sparta staat negende in de Jupiler League en zondag na de 4-2 thuisnederlaag tegen Jong Ajax leidde dat tot protesten van enkele supporters. Ook een aantal sponsors stuurde aan op maatregelen.

Mocht Sparta besluiten Vloet ook de functie van algemeen directeur te ontnemen, moeten de Rotterdammers een flinke afkoopsom betalen. Vloet staat namelijk nog tot medio 2016 onder contract bij de Kasteelclub. Sparta is al wel zeker van deelname aan de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.