Kruys verliest met Sparta ook van Jong Ajax

Gert Kruys kent een dramatisch begin van zijn dienstverband bij Sparta, want de promotiekandidaat verloor tegen Jong Ajax voor de vijfde keer in zes duels onder zijn leiding: 2-4.

Kruys nam na de winterstop de leiding over, nadat Sparta trainer Adrie Bogers al in december op straat had gezet. Na vier nederlagen in zijn eerste vijf wedstrijden was een zege op Jong Ajax zeer gewenst, maar ook tegen het B-team van de Amsterdammers ging Sparta onderuit. De Kasteelheren staan negende in de Jupiler League, maar zijn al zeker van de play-offs doordat ze de tweede periode wonnen.

Binnen een uur had Jong Ajax al een 2-0 voorsprong te pakken, dankzij twee treffers van Dejan Meleg. Acht minuten voor tijd maakte Mimoun Mahi de 2-1, maar een minuut later schoot Abelmalek El Hasnaoui alweer de 3-1 tegen de touwen. Het was zijn eerste goal in het betaalde voetbal. Sam Hendriks besliste in de laatste minuut het duel door de 4-1 te maken, waarna Jaime Bruinier de eindstand op 4-2 bepaalde.