Half dozijn Dordrecht na droomstart, Sparta verliest

FC Dordrecht heeft de nederlaag tegen MVV Maastricht weggespoeld met een 6-1 overwinning bij FC Emmen, mede door een droomstart. De koploper stond al binnen tien minuten met 3-0 voor. Fortuna Sittard haalde met 5-0 uit tegen Telstar.

FC Emmen - FC Dordrecht 1-6
Koploper FC Dordrecht kende op bezoek bij FC Emmen een droomstart. Al binnen tien minuten stond het 0-3 in het voordeel van Dordt. Giovanni Korte zette de ploeg op voorsprong, Robin Gosens maakte treffer nummer twee en Jeffrey Fortes benutte een strafschop en zette Dordrecht daarmee op 0-3. Paul Gladon maakte er nog binnen het half uur 0-4 van. In de tweede helft namen de bezoekers wat gas terug. Wouter Weghorst zorgde voor de 1-4, maar de marge werd al snel weer teruggebracht tot vier door het tweede doelpunt van Korte. Erixon Danso bepaalde de eindstand in de 84ste minuut op 1-6.

Sparta Rotterdam - MVV Maastricht 1-2
Sparta Rotterdam heeft thuis tegen MVV Maastricht dure punten verspeeld. De Rotterdammers kwamen voor rust nog wel op voorsprong door een eigen doelpunt van Sjoerd Winkens. Maar na rust kwamen de Limburgers terug. Na een uur spelen schoot Sven Braken MVV op gelijke hoogte, tien minuten later maakte Tom van Hyfte zelfs de 1-2. Sparta blijft door de nederlaag vijfde, MVV klimt naar de dertiende plaats.

Fortuna Sittard - Telstar 5-0
Abdelaziz Khalouta was de grote man bij Fortuna Sittard - Telstar. Binnen vijf minuten – in de 19de, 23ste en 24ste minuut - scoorde Khalouta drie keer voor Fortuna Sittard. Daarmee vestigde de Marokkaanse aanvaller een record in de Jupiler League met de snelste hattrick ooit. Door treffers van Jeffrey Vlug en Ramon Voorn werd het uiteindelijk 5-0. Fortuna staat door de ruime zege nu op de elfde plaats. Telstar is de nummer zeventien.