Dordrecht morst in Eindhoven, Excelsior klopt VVV

Koploper FC Dordrecht heeft bij FC Eindhoven een nederlaag geïncasseerd. Excelsior zette de opmars voort, waarbij dit keer VVV-Venlo het slachtoffer was.

FC Eindhoven - FC Dordrecht 3-2
FC Dordrecht heeft zich in het Jan Louwers Stadion van zijn slechte kant laten zien. De koploper van de Jupiler League mocht de nederlaag bij FC Eindhoven zichzelf aanrekenen. Aan de openingstreffer van Nayib Lagouireh ging het nodige defensieve geknoei vooraf, terwijl de thuisploeg ook makkelijk aan de 2-1 kwam.

Want in plaats van een Dordtse voorsprong na de gelijkmaker van Jessy Mayele kort voor rust, nam FC Eindhoven weer de leiding in de wedstrijd. FC Dordrecht-keeper Werner Hahn ging pijnlijk in de fout, waarna Chiro N'Toko de rebound gebruikte om de 2-1 op het scorebord te zetten.

In de 84ste minuut kwam Dordrecht opnieuw langszij. Maar de vreugde over de 2-2 van Paul Gladon was van korte duur. Opnieuw ging Hahn de mist in, met weer N'Toko als de man die dankbaar profiteerde.

VVV-Venlo – Excelsior 0-2
VVV-Venlo heeft verzuimd te profiteren van het slippertje van FC Dordrecht. De ploeg van trainer René Trost verkeek zich op eigen veld op Excelsior, dat door het succes in Limburg zelfs VVV is genaderd tot op twee punten.

Adil Auassar zette Excelsior in de eerste helft op het goede spoor tegen VVV-Venlo, dat vorige week beslag legde op de derde periodetitel. De Kralingse formatie kon de derde overwinning op rij niet meer ontgaan toen Jordan Botaka in de blessuretijd de marge verdubbelde.

FC Volendam – MVV 0-1
Ook nummer vijf FC Volendam liet na te klimmen op de ranglijst. Trainer Hans de Koning zag zijn formatie op eigen veld ten onder gaan tegen MVV Maastricht. De winnende treffer van Marco Ospitalieri in blessuretijd was des te opmerkelijker, omdat de Limburgers vanaf de 65ste minuut met tien man speelden. Sjors Verdellen was met een rode kaart van het veld gestuurd.