Periodetitel voor productief VVV na remise Willem II

De derde periodetitel in de Jupiler League is een prooi geworden voor VVV-Venlo. De Limburgers versloegen Jong FC Twente met 3-0 en zagen Willem II punten laten liggen tegen MVV Maastricht: 2-2.

MVV Maastricht - Willem II 2-2
Voorafgaand aan het laatste duel in de derde periode was Willem II de grootste favoriet voor de periodetitel. De Tilburgers stonden bovenaan in de periodestand, met evenveel punten als VVV-Venlo, maar met betere doelcijfers. Willem II kwam door een doelpunt van Jonas Heymans al vroeg op voorsprong, maar zag MVV nog voor rust de wedstrijd omkeren door een treffer van Bryan Smeets en een eigen doelpunt van Tim Cornelisse. Terell Ondaan bracht Willem II nog op gelijke hoogte na rust. Verder kwamen de Tilburgers echter niet.

VVV-Venlo - Jong FC Twente 3-0
VVV-Venlo had voorafgaand aan de wedstrijd één duidelijke taak: meer scoren dan Willem II, de koploper in de periodestand. Die opdracht werd meteen opgepakt. Al binnen zes minuten had Randy Wolters (op de foto rechts naast Guus Joppen) de Limburgers op 1-0 geschoten. Oguzhan Türk en Selman Sevinc maakten er nog voor rust 3-0 van. Na rust nam VVV-Venlo gas terug, zonder in grote problemen te komen. De Limburgers zagen concurrent Willem II punten verspelen, waardoor de periodetitel een feit was.

FC Dordrecht - Jong Ajax 1-1
Koploper FC Dordrecht trof Jong Ajax, dat aantrad met onder meer Stefano Denswil, Jairo Riedewald, Lucas Andersen en Tobias Sana. De Amsterdammers kregen grote kansen, maar het vizier bij Ruben Ligeon en Sheraldo Becker stond niet op scherp. Na rust kwam Dordrecht op een gelukkige wijze op voorsprong, door een eigen doelpunt van Denswil. Ricardo Kishna zette de Amsterdammers op 1-1. Daar bleef het bij. Maar omdat de eerste achtervolger, Willem II, gelijkspeelde, blijft de voorsprong van Dordt vier punten. Jong Ajax klimt naar de vijftiende plaats.