Willem II maakt minimaal gebruik van misstap Dordrecht

Willem II heeft niet optimaal gebruik kunnen maken van de misstap van koploper FC Dordrecht. In eigen huis kwamen de Tilburgers niet verder dan een gelijkspel tegen Helmond Sport (1-1). Meest opvallende speler in het Koning Willem II Stadion was Dries Wuytens.

De Belgische centrumverdediger opende na een half uur de score. Alleen niet voor de thuisploeg, maar voor Helmond Sport. Door zijn eigen doelpunt ging de nummer twee van de Jupiler League met een minimale achterstand de rust in. Een bittere pil voor trainer Jurgen Streppel, aangezien koploper FC Dordrecht vrijdag met 3-2 ten onder ging tegen FC Eindhoven.

Met dat gegeven in het achterhoofd ging Willem II in de tweede helft nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Het offensief werd na 69 minuten beloond. Doelpuntenmaker: Dries Wuytens. De voormalige jeugdspeler van PSV maakte daarmee zijn ongelukkige actie in de eerste helft goed: 1-1.

Na de gelijkmaker probeerden de Tilburgers nog wel een zege te forceren. Kansen waren er via Ruud Boymans en Norair Mamedov, maar het duo had het vizier niet op scherp. Door de remise in eigen huis verkleint Willem II de achterstand op Dordrecht tot drie punten.

FC Oss - Telstar 0-1
Telstar was zaterdagmiddag de sterkste op bezoek bij FC Oss. Telstar-doelman Cor Varkevisser stuurde vlak voor de rust Daryl van Mieghem weg met een verre uittrap. De aanvaller omspeelde Luuk Koopmans en tekende voor de enige treffer van de wedstrijd. Voor Oss nemen de zorgen na het het duel in de kelder van de eerste divisie alleen maar toe. De ploeg van trainer Gert Aandewiel staat laatste met 21 punten.