'De relatie tussen Calderwood en mij was gewoon goed'

Reacties

Richard Roelofsen is niet langer meer betrokken bij het eerste elftal van De Graafschap. De huidige assistent-trainer van de opgestapte Jimmy Calderwood zal geen plaats meer nemen op de bank tijdens wedstrijden van de Jupiler League-club en richt zich op zijn werkzaamheden als trainer van de beloften.

'De relatie tussen Calderwood en mij was gewoon goed'

Dit is het resultaat van het gesprek van Roelofsen (foto) met de clubleiding van de Doetinchemmers. 'Voor de rust in en rondom de club is het 't beste als ik een stap terugdoe', aldus Roelofsen. 'In de afgelopen twee dagen is er heel veel gebeurd. De bom is gisteren gebarsten waarbij ik opeens als stoorzender word neergezet. Dat heeft me veel pijn gedaan. Er zijn spelletjes gespeeld achter de rug van Jimmy en mij om. Ik word als boosdoener voor zijn vertrek neergezet, dat slaat helemaal nergens op. Vanmorgen heeft Jimmy afscheid genomen en heb ik een open en prettig gesprek met hem gehad. De relatie tussen ons was gewoon goed.'

Calderwood stapte vrijdag al na 29 dagen op bij De Graafschap. Bij zijn aanstelling kreeg de Schot de opdracht om Roelofsen aan de kant te zetten. Dat werd onlangs nogmaals herhaald door zowel mensen binnen de club als meerdere sponsoren. Calderwood keek de situatie een tijdje aan, maar gaf donderdag gehoor aan het verzoek om meer rust in de club te creëren en lichtte het toe aan Roelofsen.

Die ging op zijn beurt bij de directie om uitleg vragen, waarna Calderwood opeens werd verzocht het voorstel terug te draaien. Nadat de Schot dat weigerde, moest hij zich ziek melden van de clubleiding waarop hij aangaf niet meer terug te komen. De lezing van De Graafschap is dat Calderwood van Roelofsen af wilde omdat het een eis van een sponsor was.

'Er zijn drie verliezers. De Graafschap, Jimmy en ikzelf', vervolgt Roelofsen. 'Blijkbaar willen mensen mij liquideren, maar het is me tot dit moment nooit recht in mijn gezicht gezegd. Ik snap dat de pijn van de degradatie onder mijn leiding nog bestaat, maar ik heb vrede met mijn rol in de luwte en zet me elke dag keihard in voor de club. Blijkbaar zien mensen dat anders, alleen zolang ik niets hoor, ga ik door. Als ze van me af willen, dan verneem ik het wel. Ik heb nog een contract voor tweeënhalf jaar.'

Komende woensdag verschijnt in VI het volledige verhaal rond de soap op De Vijverberg.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.